Büyükşehirden arıcılara ekipman desteği – D20Haber
05.05.2025, Pazartesi
15 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden arıcılara ekipman desteği

Büyükşehirden arıcılara ekipman desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2025 Pazartesi - 15:36Güncelleme: 5 Mayıs 2025 Pazartesi - 15:36
Büyükşehirden arıcılara ekipman desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel üretimi desteklemek amacıyla arıcılar ekipman desteğinde bulunuldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, arıcılık faaliyetlerini desteklemek ve yerel üretimi teşvik etmek amacıyla başlattığı ekipman desteği programını hayata geçirdi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yücel Arazsu, Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

4 İLÇEDEKİ ARICILRA DESTEK

Programın ilk etabında Pamukkale, Merkezefendi, Sarayköy ve Babadağ ilçelerindeki arıcılara ekipmanların teslim edildiği törende konuşan Çavuşoğlu, arıcılığın tarım ve doğa açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Arıcılık biterse, tarım biter; tarım biterse, hayat sona erer. Bu anlayışla, ‘Bu şehrin kaynakları bu şehrin insanlarına aittir’ diyerek arı yetiştiricilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU ŞEHİR BİZE EMANET”

Haberin DevamıReklam




Geçmişte babası ile beraber arıcılıkla uğraştıklarını ve yaşanan zorlukları bildiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, online başvuru yapamayan ve uygun şartları taşıyan arı yetiştiricilerine gereken desteğin verileceğini dile getirdi. Söz konusu desteğin bir başlangıç olarak görülmesi gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Başlangıçla beraber yaşadığınız çilede sizlerin yanında olmak istedik. Bu şehrin bir kaynağı varsa, bu kaynağı bu şehrin insanlarıyla paylaşacağız. Bu kaynağı alıp, bizi çok sevenlerle, bizim gibi düşünenlerle değil, bu şehirde yaşayanlarla paylaşacağız. Bu şehir bize emanet, bu şehrin kaynaklarını doğru yönetirsek tarıma, hayvancılığa her türlü desteği vereceğimizden şüpheniz olmasın. Üretmek isteyen herkesin, her zaman yanında olacağız. Pandemi bize öğretti, beton yenmiyor. Bu şehrin kaynaklarını bu şehrin insanlarıyla paylaşacağız. Bu güzel yolculuğumuzu daha da ileriye götüreceğiz. Bu yolculuğumuzda birlikte dayanışmaya ve her zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak ile arı yetiştiricileri adına söz alan Mehmet Sarıoğlu arıcılığın hayati öneminden bahsederek, kendilerine her türlü imkanı sunan Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından arı ekipmanları dağıtımına geçildi. Arıcıların sektörle ilgili istek ve taleplerini dinleyen Çavuşoğlu daha sonra arı maskesi giyerek üreticilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.