Büyükşehir’den 60 hatta 230 otobüsle toplu taşıma hizmeti – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den 60 hatta 230 otobüsle toplu...

Büyükşehir’den 60 hatta 230 otobüsle toplu taşıma hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2019 Pazar - 13:17Güncelleme: 18 Ağustos 2019 Pazar - 13:32
Büyükşehir’den 60 hatta 230 otobüsle toplu taşıma hizmeti

Denizlililerin daha hızlı, ekonomik ve konforlu bir toplu taşıma hizmetinden yararlanması amacıyla dönüşüm başlatan Büyükşehir Belediyesi, birçok hatta yeni düzenleme ve uygulama getiriyor. Altı ayrı bölgede 60 dolayında otobüs hattını devreye sokulacak.

Büyükşehir Belediyesi, artan yerleşim bölgesi ve nüfus yoğunluklarını da göz önüne alarak şehir içi toplu taşımada yeni bir düzenlemeye gitti. Bu kapsamda, kent merkezinde hizmet veren belediye otobüslerinin hat ve saatlerinde yeni düzenlemelee başlandı. Yeni yapılan düzenlemeler ile birlikte kent merkezinde 6 ayrı bölgede 36 ana hat oluşturulacak. Toplu taşıma hizmetine zam yapmayan Büyükşehir belediyesi, yeni güzergahlarla birlikte, 60 dolayında hatta 230 otobüs hizmet verecek.

BAZI HATLAR BİRLEŞTİRİLİYOR

Yeni hat ve düzenlemelerle vatandaşlara otobüs kullanımını daha cazip hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, verimsiz hatları aldığı tedbirlerle daha kullanışlı hale getiriyor. Yeni hatlarla vatandaşların istedikleri yere, aktarma yapmadan ulaşması için de düzenleme yapan Büyükşehir, “uzun zaman”, “çok manevra” gibi olumsuzlukların da önüne geçecek.. Bazı hatlar da birleştirilerek, zamandan da tasarruf sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca otobüs geçmeyen bazı bölgelere de yeni hat açacak.

YENİ HATLAR KISA SÜREDE DUYURULMAYA BAŞLAYACAK

Haberin DevamıReklam




Toplu taşıma hizmetinden yararlanan 4 kişilik bir ailenin belediye otobüsleriyle yolculuk ettiğinde ulaşıma harcadığı paradan aylık 100 TL tasarruf sağlayabileceği ifade edilirken, bir saat içinde yapılacak aktarmaların da ücretsiz olmaya devam edeceği, kısa süre içerisinde yeni hatların duyurulacağı belirtildi.

“ÖNCELİK DAHA HIZLI, EKONOMİK VE KONFORLU SEYAHAT”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin sürdürülebilir bir trafik ağına kavuşması için çok büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi. Bu kapsamda köprülü kavşaklar, yeni çevre yolları, üst geçitler, otoparklar, Trafik Yönetim Sistemi gibi sayısız yatırımı Denizli’ye kazandırdıklarını anımsatan Zolan, artan yerleşim bölgesi ve nüfus yoğunluklarını da dikkate alarak otobüs hatlarında da yeni düzenlemeye gittiklerini ifade etti.

Öncelikli hedeflerinin hemşehrilerinin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahati olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “İnşallah yeni düzenleme ve hatlarımızla Denizlimize güzellikler katmaya devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.