Denizli Büyükşehir ve ilçe belediye meclisleri toplantısı 3 ay yapılmayacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir ve ilçe belediye meclisleri...

Denizli Büyükşehir ve ilçe belediye meclisleri toplantısı 3 ay yapılmayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2020 Perşembe - 10:20Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe - 10:39
Denizli Büyükşehir ve ilçe belediye meclisleri toplantısı 3 ay yapılmayacak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ile ilçe belediye meclisleri, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda nisan, mayıs ve haziran aylarında toplanamayacak.

İçişleri Bakanlığından 81 valiliğe gönderdiği ek genelgeyle, valilikler ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin toplantılarının ertelenmesi talimatı verildi.

Genelgede, salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin çalışmalarına yönelik tedbirler alınmasının gerekli görüldüğüne işaret edildi.

Buna göre, valilik ve kaymakamlıklarca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72'nci maddeleri hükmü uyarınca, büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin nisan, mayıs ve haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanacak.

Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde, gerekli sağlık tedbirleri alınarak, ilgili mevzuat çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına izin verilecek.

ANADOLU AJANSI