Büyükşehir, su için 6 yılda 193 sondaj kuyusu açtı – D20Haber
28.05.2024, Salı
15 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir, su için 6 yılda 193...

Büyükşehir, su için 6 yılda 193 sondaj kuyusu açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 11:54Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 11:55
Büyükşehir, su için 6 yılda 193 sondaj kuyusu açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), içme suyu ihtiyacı için 15 farklı noktada yeni sondaj kuyusu çalışması başlatırken, son 6 yılda 193 kuyu açıldığı bildirildi.

DESKİ, kuraklığa bağlı olarak içme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı önlem olarak yeni sondajlar açıyor. DESKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, içme suyu temini için 15 farklı noktada daha yeni içme suyu sondaj kuyusu açılmasını planladı.

2 NOKTADA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Haberin DevamıReklam




DESKİ, ilk olarak Serinhisar ilçe merkezi ile Çivril ilçesinin Gürpınar Mahallesi’nde sondaj kuyusu çalışmalarına başladı. Sondajın başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından kuyulardan alınan su numunelerinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılacağı, daha sonra ise iletim hatları yapılarak vatandaşların tüketimine sunulacağı bildirildi.

“SU OLMADAN HAYATIN DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ’nin bugüne kadar çok başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Zolan, “Su yaşamımızın vazgeçilmezidir. Su olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. Son yıllarda yaşanan kuraklıkla beraber yaşanabilecek problemlere karşı şimdiden önlemler alıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için bugüne kadar 193 farklı noktada içme suyu sondaj kuyusu açtık. Bu kapsamda 15 yeni sondaj kuyumuzu daha açarak hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam edeceğiz” dedi.