Büyükşehir personeli için performans yönetmeliği hazırlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir personeli için performans yönetmeliği hazırlandı

Büyükşehir personeli için performans yönetmeliği hazırlandı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2018 Salı - 08:15Güncelleme: 20 Şubat 2018 Salı - 08:16
Büyükşehir personeli için performans yönetmeliği hazırlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde görevli personelin kişisel gelişim için desteklenmesi, yetenek ve yetkinliklerine göre yer değiştirmesi uygulamalarında baz alınacak bir yönetmelik hazırlandı. Meclisten oybirliğiyle geçen yönetmelik, idari kriterlerden çalışma grubu hedeflerine kadar birçok düzenlemeyi getiriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Performans Değerlendirme Yönetmeliği hazırlandı. Meclise sunulan taslak yönetmelik, önce Genel İşler Komisyonu’nda ele alındı. Yapılan değerlendirmenin ardından bir raporla onay için meclise yeniden gönderildi. Söz konuş yönetmelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan şubat ayı toplantıları ikinci birleşiminde görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

SİCİL UYGULAMASININ YERİNİ ALACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçmişte üstlerin astlar hakkında verdiği sicil notlarının dikkate alındığını, örneğin 5 yıl üst üste ortalama 90 ve üzerinde puan alanların derece yükselmeye hak kazandığını, yeni yönetmelikte ise herkesin herkese puan vereceğini, bunun da adil değerlendirmeyi sağlayacağını ve kayırmacılığın olmayacağını söyledi.

GEREKÇE RAPORU

Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi Performans Değerlendirme Yönetmeliği uygulamasına yönelik hazırlanan “gerekçe raporu” da mecliste okundu. 2011 yılında sicil uygulamasının kaldırılmasından sonra belediye çalışanlarının performans değerlendirmesiyle ilgili araştırmalar yapıldığı belirtilen raporda, vatandaşların beklentisinin karşılanması, kamu kaynaklarının doğru kullanılması açısından performans yönetimi ve değerlendirmesinin gün geçtikçe önem kazandığı vurgulandı.

Güncel uygulamalar ve belediyenin ihtiyaçları göz önüne alınarak 30 Kasım 2017’den itibaren “kurumsal gelişim projesi” adı altında personelin performans değerlendirmesi ile ilgili çalışmalara başlandığı da kaydedilen raporda, özetle şöyle denildi:

“Kurum performansı finansal sonuçları, vatandaş ve paydaş memnuniyetini, verimlilik, kalite ve etkinlik gibi yönetim sonuçlarını kapsar. Kurum performansına ulaşmanın yolu çalışanların performansından geçmektedir.

Belediyemiz uygulamasına esas alınan ‘360 derece performans değerlendirme yöntemi’ dünyada yaygın olarak kullanılmakta olup, bu yöntemin en belirgin avantajı çok fazla kişiden veri alınarak değerlendirme hatalarının en aza indirgenmesi ve iş ilişkisi olan tüm kaynaklara göre gelişim alanının saptanabilmesidir.

DEĞERLENDİRMEDE 3 ANA BİLEŞEN

Performans değerlendirme uygulamasının 3 ana bileşeni bulunmaktadır. Bunlar; hedefler, yetkinlikler ve idari kriterlerdir.
Hedefler: Her pozisyon için ölçülebilir iş çıktıları, personelin sayısal performans kriterlerini oluşturmaktadır. Örnek olarak itfaiye eri için yangına müdahale süresi, zabıta için zamanında denetim yapma oranı gösterilebilir.

Yetkinlikler: Yetkinlik; bilgi, beceri, tutum ve davranışlarla birlikte ekip, kurum ve süreçlere ilişkin çeşitli yetenekleri içeren, kişiyi yüksek performansa götüren gözlemlenebilir davranış boyutlarıdır. Yetkinlikler, 360 derece performans değerlendirme yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntemde personel kendisi, en yakın amiri, eşdeğer çalışma arkadaşları ve varsa en yakın astları değerlendirmektedir.

İdari kriterler: İşe devam oranı, işe geç gelme oranı, disiplin cezası ve eğitimlere katılım oranı idari performans kriterlerini oluşturmaktadır. Bireysel müdahale ve değerlendirmeye kapalı bir alandır.”

KAYNAKLARI ETKİN KULLANMA

Raporda, “Belediyemizin misyon, vizyon, kurum kültürü ve stratejilerine uygun şekilde hazırlanan performans değerlendirme uygulaması ile kamu kaynakları daha etkin bir şekilde kullanılacak, hizmetlerimizin kalite ve verimliliği ile vatandaş memnuniyeti artacaktır” ifadelerine de yer verildi.