Büyükşehir Katı Atık Bertaraf Tesisi 6,5 hektar genişletildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Katı Atık Bertaraf Tesisi 6,5...

Büyükşehir Katı Atık Bertaraf Tesisi 6,5 hektar genişletildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2022 Çarşamba - 10:09Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba - 10:09
Büyükşehir Katı Atık Bertaraf Tesisi 6,5 hektar genişletildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi kapasitesi, önümüzdeki 10 yıllık dönemin ihtiyacını karşılayacak şekilde artırıldı. Tesis, yeni yapılan ilaveyle 6,5 hektar daha genişletildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yılda 300 bin ton evsel atığın çöp suları ile birlikte depolandığı Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde 3. lot yapım çalışmalarını tamamladı. Katı atık depolama sahası 6,5 hektar daha büyütülen tesisin kapasitesi, söz konusu yatırımla gelecek 10 yılın ihtiyacını karşılayacak şekilde artırıldı.

Tesiste atıkların hava, toprak, su ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edildiği, doğaya tek bir damla atık su bırakılmadığı, çöplerdeki sızıntı sularının arıtılarak zararsız hale getirildiği, sızıntı suyu arıtma tesisinde tıbbi atıkların virüs ve mikroplardan arındırıldığı, metan gazından elektrik enerjisi üretildiği kaydedildi.

“TEK DAMLA ATIK SUYU DOĞAYA BIRAKILMIYOR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, doğa ve çevre konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Katı atık bertaraf tesisimiz çevre konusundaki en önemli yatırımlarımızdan biridir. Çöp sularının dahi arıtılmadan tek bir damlasının doğaya bırakılmadığı tesisimiz ile doğa, çevre ve insan sağlığına çok büyük katkılar sağlıyoruz. Bunlar çok maliyetli, zor, görünmeyen ama kesinlikle yapılması gereken yatırımlardandır. Şükürler olsun kısa sürede tamamladık ve hizmete aldık. Denizlimizde taş üstüne taş koymaya devam ediyoruz” dedi.