Denizli Büyükşehir iftar çadırı binleri ağırlıyor – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir iftar çadırı binleri ağırlıyor

Denizli Büyükşehir iftar çadırı binleri ağırlıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2017 Pazar - 00:21Güncelleme: 28 Mayıs 2017 Pazar - 00:21
Denizli Büyükşehir iftar çadırı binleri ağırlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında kurduğu iftar çadırında binlerce kişi iftarını açtı. Binleri aynı sofrada buluşturan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Osman Zolan, elleriyle yemek dağıtımı yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ulu Camii yanındaki iftar çadırı, Denizlilileri aynı noktada buluşturuyor. Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) verdiği ramazanın ilk iftarına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Osman Zolan, yemek dağıttı, sohbet etti.

Her gün 5 bin kişiyi konuk edecek iftar çadırında basın mensuplarına yaptığı açıklamada bulunan Zolan, yıllardır olduğu gibi iftar çadırının bu yılda hizmet verdiğini, her gün 5 bin kişinin aynı sofrada buluşacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir iftar çadırı binleri ağırlıyor

“BU GÜZELLİĞİ HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ”

Ramazanın sadece yeme- içmeyi kesmek, iftar ve sahurdan ibaret olmadığını vurgulayan Zolan, “11 ayın sultanı Ramazan kardeşliğimizi, dayanışmamızı ve yardımlaşmayı en üst seviyeye çıkaracağımız bir ay. Ulvi dünyamızı zenginleştireceğimiz bir ay. Ramazan ayını bu ruhla bu hedefle geçirmeyi arzu ediyoruz. Ramazanın ruhuna uygun etkinlikler yapıyoruz. Her gün bir mahallede mahalle iftarlarımız olacak. Mahalle sakinlerimiz sokakta tüm komşularıyla bir arada olacak. Hemşehricilik, kardeşlik, yardımlaşma anlamında bu güzelliği hep beraber yaşayacağız. Denizli’mizde güzel bir şekilde bu ruhu yaşayacağız. Büyükşehir olarak da inşallah en güzelini, en iyisini vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“ESAS OLANIN GÖNÜLLERİN BİRLEŞMESİ”

Ramazan’da esas olanın gönüllerin birleşmesi ve kaynaşması olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Bu mübarek ayda en yakınımızdan başlayarak ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatalım. Kardeşliğimizi daha güzel hale getirelim. Bir araya gelemediğimiz insanlarımızla aynı sofrada buluşturmayı Allah’ım bizlere nasip etsin. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, ülkemizin ve şehrimizin ramazanlarını tebrik ediyorum. Herkese hayırlı, bol ve bereketli iftarlar, sahurlar ve dualar diliyorum” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir iftar çadırı binleri ağırlıyor