Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği 7 bin esnafa ulaştı – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği 7 bin...

Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği 7 bin esnafa ulaştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2021 Pazartesi - 11:57Güncelleme: 14 Haziran 2021 Pazartesi - 12:15
Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği 7 bin esnafa ulaştı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan işletmelere yönelik hibe desteğinde, şimdiye kadar 7 bin esnafa ulaşıldığı açıklandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, coronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran il genelindeki 10 bin esnafa 1.500'er TL'lik hibe desteği verme kararı almıştı. Bu yardımla ilgili başvuruların alınmasına 28 Mayıs Cuma gününden itibaren www.denizli.bel.tr üzerinden başlandı.

Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafından bugüne kadar 7 bin başvuru alındı. Söz konusu işletmelerin müracaatlarının onaylanmasının ardından, 1.500 TL destek hesaplarına aktarılıyor.

ESNAF VE TÜM TİCARİ İŞLETMELERE YÜZDE 90 SU İNDİRİMİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 1.500 TL'lik karşılıksız hibe desteğinin yanında tüm esnaf ve ticari işletmelerin haziran- temmuz- ağustos-eylül aylarında içme suyu ve atık su ücretlerinde yüzde 90 oranında indirim uygulayacak. Mevcut tarifeye üzerinde yapılan yüzde 90 oranındaki indirim 4 ay boyunca geçerli olacak. Söz konusu dönemde "ticari" abonelerden (beher m3) 0-20 m³ için uygulanan su ücreti m³ başına 1 TL, Merkezefendi ve Pamukkale ilçe belediye sınırları içerisinde kalan “ticari” abonelerin atık su ücreti m³ başına 0,50 TL diğer 17 ilçede ise atık su bedeli m³ başına 0,35 TL olarak belirlendi.

ZOLAN: BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaşanılan zorluklara bir nebze de olsa merhem olmak adına faaliyetlerini durduran esnafa yönelik desteklerinin sürdüğünü söyledi. "Bu zor günleri birlikte atlatacağız" diyen Zolan, şunları kaydetti:

"Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geçen ay esnafımıza yönelik başlattığımız destek müracaatlarımız 7 bini buldu. Bunların büyük bir bölümünün hesaplarına 1.500'er TL yatırdık. Bunun yanında tüm esnafımız ve ticari işletmelerimizin Haziran- Temmuz- Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirime gittik. Ben şimdiden tüm desteklerimizin esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu zor günleri inşallah dayanışma içerisinde, omuz omuza yine birlikte atlatacağız."