Büyükşehirin eğitim yardımı için başvurular başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin eğitim yardımı için başvurular başladı

Büyükşehirin eğitim yardımı için başvurular başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:46Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:50
Büyükşehirin eğitim yardımı için başvurular başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, lise ve dengi okullar düzeyinde öğrenim gören öğrencilere 2022-2023 döneminde yapacağı eğitim yardımı için başvurular başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, lise ve dengi okullara devam eden öğrencilere 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da öğrenim yardımında bulunacak. Bu yardımdan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvurularının alınmasına başlandı.

Eğitim yardımı başvuruları www.denizli.bel.tr resmi internet sayfası üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvurular 30 Eylül 2022'e kadar devam edecek.

Başvuru yapan öğrencilerin kendilerinden istenen belgeleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bulunan kayıt ofisine teslim etmeleri gerekiyor.

Öğrenim yardımı almaya hak kazanacak 5 bin öğrenciye 10 ay boyunca aylık 250’şer lira eğitim yardımı verilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlayacağı öğrenim yardımına Denizli merkez ile birlikte tüm ilçelerden başvuru yapılabilecek. Başvuru koşulları şöyle:

“Öğrencinin T.C vatandaşı olması, lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olması (Açık Lise, Özel Okul, Kolej ve Temel Liselerde öğrenim gören öğrenciler başvuruda bulunamaz) ailesinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi gerekecek. Bunun yanında öğrencinin başka yerden burs almaması, ailesinin ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunmaması, sınıf tekrarı yapmamış olması ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olması şartları aranacak.”