Büyükşehir Belediyesinin 10 bin esnafa hibe desteği için başvuruları başladı – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinin 10 bin esnafa hibe...

Büyükşehir Belediyesinin 10 bin esnafa hibe desteği için başvuruları başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2021 Cuma - 13:16Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma - 13:17
Büyükşehir Belediyesinin 10 bin esnafa hibe desteği için başvuruları başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, coronavirüs kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan 10 bin esnafa vereceği 15 milyon liralık hibe desteği için başvurular başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, coronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran il genelindeki 10 bin esnafa vereceği 1.500'er liralık hibe desteği için başvuruların alınmasına başlandı. 19 ilçeden yapılabilecek başvurular www.denizli.bel.tr'den online olarak alınıyor.

Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafı 1.500'er liralık desteğe 7 gün 24 saat online olarak müracaat edebilecek.

"Belgelerimi dijital olarak yüklemek istiyorum" seçeneğini işaretleyenler, online müracaatta iş yeri mükellefiyet belgesini ( e-devletten çıkarılabilir), vergi levhası veya işyeri açma ruhsatının dijital fotoğraflarını (PDF, JPG, GIF veya PNG olarak) sisteme yükleyecek. Formdaki bilgileri eksiksiz dolduracak esnaf IBAN numarasını da sisteme girecek.

ELDEN MÜRACAATLAR MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE

"Belgeleri elden teslim etmek istiyorum" seçeneğini işaretleyenler ise, yine www.denizli.bel.tr'de bulunan online müracaat formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra iş yeri mükellefiyet belgesi (e-devletten çıkarılabilir), vergi levhası veya iş yeri açma ruhsatını mesai saatleri içerisinde teslim etmesi gerekecek. Öncelikle online formu doldurması gereken esnaf evrakını elden Denizli merkezde Denizli Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasına, ilçelerde ise Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ abone ve tahsilat bürolarına teslim edebilecek.

ÖDEMELER IBAN'A

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, salgından en çok etkilenen esnafın bir nebzede olsa derdine çare olabilmek için hayata geçirdikleri destek müracaatlarının başladığını, 10 bin esnafa 1.500'er lira olmak üzere toplamda 15 milyon lira karşılıksız destek vereceklerini, başvuruların onaylanması ile birlikte desteğin banka hesaplarına aktarılacağına belirtti.

Esnaf ve tüm ticari işletmelerin su ücretlerinde de yüzde 90 indirime gittiklerini anımsatan Zolan, "Her zaman olduğu gibi esnafımızın yine yanındayız. İnşallah bu zor süreci dayanışma içerisinde hep birlikte aşacağız. Desteklerimiz esnafımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.