Büyükşehir Belediyesinden yetiştiricilere tohum desteği – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinden yetiştiricilere tohum desteği

Büyükşehir Belediyesinden yetiştiricilere tohum desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2022 Perşembe - 10:05Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe - 10:06
Büyükşehir Belediyesinden yetiştiricilere tohum desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle, hayvancılıkta maliyetlerin düşürülmesine katkı amacıyla silajlık mısır tohumunun ardından yetiştiricilere Macar fiği tohumu desteği verecek. Destekten 12 ilçede bin kişi yararlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, hayvan yetiştiricilerinin kaba yem ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Macar fiği tohumu desteği sağlayacak.

Fiğ tohumu dağıtımından Acıpayam, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çardak, Çivril, Honaz, Kale, Serinhisar, Pamukkale ve Tavas ilçelerindeki bin yetiştirici yararlanacak.

Atıl durumda olan, nadasa bırakılan veya işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerin tarıma kazandırılmasının da amaçlandığı projeyle 10 bin dekar alanda Macar fiği üretimi yapılması öngörüldü. 100 ton tohum dağıtımıyla gerçekleştirilecek ekimle 25 bin ton kaba yem üretimi elde edilmesi hedeflendi.

Bu üretimle Denizli’nin kaba yem ihtiyacının karşılanmasına yaklaşık yüzde 2,5’luk katlı beklenirken, planlanırken, ekonomiye katkısının ise 20 milyon lira dolayında olacağı ifade edildi,

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuyla ilgili açıklamasında, sanayi ve turizm kenti Denizli’nin aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta da önde gelen şehirlerden birisi olduğunu belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin üreticilere ihtiyaçlarını karşılayacak farklı projelerle destek vermeye devam ettiğini kaydeden Zolan, “Macar fiği tohumu desteği ile hayvan üreticilerimiz kendi yemlerini üreterek inşallah maliyetlerini daha da azaltacak” dedi.

Projeyle hem atıl durumdaki tarlaların değerlendirileceğini hem de ülke ekonomisine katkılar sağlanacağını anlatan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanımızın daha fazla üretip kazanması bizleri de mutlu edecek” diye konuştu.