Yeşilyuva’nın içme suyu problemini çözecek yeni kaynak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Yeşilyuva’nın içme suyu problemini çözecek yeni...

Yeşilyuva’nın içme suyu problemini çözecek yeni kaynak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Kasım 2021 Perşembe - 11:55Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe - 13:39
Yeşilyuva’nın içme suyu problemini çözecek yeni kaynak

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Acıpayam ilçesinin Yeşilyuva Mahallesi’nin içme suyu problemini çözecek yeni bir kaynak buldu.

DESKİ, vatandaşların sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatmış olduğu sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan birisi de Yeşilyuva Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Açılan sondajla saniyede 40 litre debiye sahip bir kaynak bulundu.

Çalışmalar kapsamında bölgeye elektrik trafosu ve dalgıç pompası kuruldu, elektrik hattı ile 1,5 kilometrelik su iletim hattı yapıldı.

Su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılmasının ardından, iletim hatlarına bağlantıları yapılarak vatandaşların tüketimine sunuldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeden Denizli’nin dört bir yanında çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

2014’ten bugüne 19 ilçe 616 mahallede birçok alt yapı sorununu ortadan kaldırdıklarını ve sorunları çözmeye de devam ettiklerini belirten Zolan, "Hemşehrilerimizin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için gayret ediyoruz. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Yeni içme suyu kaynağımız ilçemize, şehrimize hayırlı olsun. Her şey Denizlimiz için" dedi.