Denizli Büyükşehir Belediyesinden tarımsal sulamaya destek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Belediyesinden tarımsal sulamaya destek

Denizli Büyükşehir Belediyesinden tarımsal sulamaya destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2021 Pazartesi - 10:06Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi - 11:30
Denizli Büyükşehir Belediyesinden tarımsal sulamaya destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin artırılması için bu yıl çiftçilere 56 bin metre tarımsal sulama borusu desteği sağladı. Bu alanda bugüne kadar yapılan desteğin ise 226 bin metreye ulaştığı belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı tarımsal amaçlı sulama borusu desteği bu yıl da devam ediyor. Kaynaktan tarım arazilerine giden suyun kaybını azaltmak amacıyla bu yıl 14 ilçenin 81 mahallesinde 56 bin metre tarımsal sulama borusu desteği sağlandı.

Tarımsal sulamaya verilen desteğin üretim artışı sağladığı belirtilirken, bu katkıdan yararlanan çiftçiler de Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Bu arada, Denizli'nin büyükşehir statüsüne geçmesinden bu yana Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilere verdiği tarımsal amaçlı sulama borusu desteğinin 226 bin metreye ulaştığı kaydedildi.

"HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin "büyükşehir" statüsüne kavuşmasıyla birlikte çiftçilere makine, ekipman, ilaç ve fidan gibi çok önemli destekler vermeye başladıklarını söyledi.

Üreticinin verim, rekolte ve ürün çeşitliliğini artırmasını sağlayacak projelere destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Zolan, "Büyükşehir Belediyemizin üreticiye verdiği tarımsal desteklerin daha çok ve daha kaliteli ürün olarak geri döneceğine inancım tam. Çünkü biz daha kaliteli ürün üreten bir Denizli arzu ediyoruz. Çiftçimiz daha fazla kazansın, daha mutlu ve huzurlu olsun istiyoruz. İnşallah desteklerimizle tarımsal üretimimiz çoğalacak ve insanlarımızın mutluluğu da artacak. Desteklerimiz üreticimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.