Büyükşehir’den Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması

Büyükşehir’den Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Haziran 2021 Çarşamba - 12:29Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba - 12:42
Büyükşehir’den Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması

Denizli Büyükşehir belediyesi, dar ve keskin virajlarıyla tehlike yaratan Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Honaz ile Serinhisar ilçelerini birbirine bağlayan Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması başlattı. Dar ve keskin virajlarıyla tehlike yaratan, özellikle kış mevsiminde büyük zorlukların yaşanan yolun düzenleme çalışmasına başlayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, ilk olarak 30 metre derinlikte, 20 metre genişliğinde ve 100 metrelik bölgeyi kapsayan 60 bin metreküp büyüklüğündeki dev kayayı 3 aşamada patlatarak ortadan kaldırıldı.

3 GÜNDE TAMAMLANDI

Tüm önlemlerin alınmasının ardından 10 kişilik ekibin çalışmasıyla gerçekleştirilen dinamit patlaması sırasında oluşan toz bulutu metrelerce yükseğe çıktı. Çalışma ile Denizli’nin turizm değerleri arasında yer alan ve özellikle yaz mevsiminde yoğun olarak kullanılan Kefe Yaylası'na ulaşımın da kolaylaşacağı, düzenlemenin yaklaşık 2 kilometrelik bir güzergahı kapsadığı ifade edildi.

YATAĞANLILAR SEVİNDİ

Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nin Muhtarı Kamil Köprü, dar ve keskin virajlarla dolu tehlikeli güzergahın uzun yıllardır kanayan bir yara olduğunu, kış mevsiminde yolu kullanmak zorunda kalan öğrenci servislerinin büyük zorluklar yaşadığını, araçların kar veya buzlanmadan dolayı kayarak zaman zaman yolda kaldığını söyledi. Köprü, "60 yıldır bu yol böyleydi. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a söyledik ve sonuç itibari ile yolda çalışma başladı. İnşallah buraya çok güzel bir yol yapılacak. Ben Osman Zolan Başkanımıza ne desem azdır. Şu yolun yapımına başladı ya dünyalar bizim oldu. Bu çok büyük bir çalışma. İnşallah bu yol çok daha güzel olacak. Tekrardan Başkanımız Osman Zolan'dan Allah razı olsun, sözün bittiği yerdeyim" dedi.

ZOLAN: KISA ZAMANDA BİTİRİP HİZMETE ALACAĞIZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, hemşehrilerinin daha rahat, konforlu ve güvenli seyahat etmesi için ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirtti. Bu kapsamda bugüne kadar "çözülemez" denilen birçok ulaşım sorununu tarihe gömdüklerini söyleyen Zolan, "Denizlimizin 19 ilçesinde 616 mahallemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye, dertlerini çözmeye devam ediyoruz. Dar ve keskin virajlarıyla riskler barındıran yolumuzda düzenleme çalışmamıza başladık. İnşallah kısa zamanda bitirip hizmete alacağız. Allah'ım kazasız belasız tamamlamayı nasip eylesin. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.