Denizli Büyükşehir Belediyesinden Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Belediyesinden Cumhuriyet Kupası Judo...

Denizli Büyükşehir Belediyesinden Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2021 Pazartesi - 12:09Güncelleme: 25 Ekim 2021 Pazartesi - 12:15
Denizli Büyükşehir Belediyesinden Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası

Denizli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 5’incisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası’na Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan ve Rusya Federasyonu’nundan toplam 18 takım katıldı. Turnuvada zirvenin sahibi Manisa Büyükşehir Belediyespor olurken, Konya Selçuklu Belediyespor ikinci, Denizli Büyükşehir Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor da üçüncü paylaştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Denizli Judo İl Temsilciliği’nin teknik destek verdiği Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası’nın beşincisi Atatürk Ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan ve Rusya Federasyonu’nundan toplan 18 takım ve 158 sporcuların katıldığı turnuvaya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Mesut Kapan, Teknik Kurul Başkanı Deniz Şilli, Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Kanbur, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Program saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sporcuların geçit töreni ise renkli görüntülere sahne oldu. 

“HAKLI GURUR”

Tüm sporculara başarılar dileyen Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz konuşmasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen bu özel turnuvaya destekleri için Zolan’a teşekkür etti. Başkan Zolan ise, turnuvayı beşinci kez gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, organizasyonda mücadele eden tüm sporcuları tebrik etti. Zolan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün liderliğinde milletimizin tam bağımsız Türkiye için verdiği mücadele sonunda cumhuriyetimiz ilan edildi. Bizler de ülkemizi daha ileriye götürmek ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

TURNUVA ULUSLARARASI NİTELİĞE KAVUŞACAK

Gençler için her türlü imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: “Gençler bizim geleceğimiz, gözbebeğimiz. Gençlerin zihin ve fizik anlamında geleceğe kendisini hazırlaması anlamında spor çok önemlidir. Hepimiz buna katkı sağlamaya çalışıyor, emek veriyoruz. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, bu güzelliklerin daim olmasını temenni ediyorum.”

Turnuva sonunda genel klasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor birinci oldu. Konya Selçuklu Belediyespor ikinciliği elde ederken, Denizli Büyükşehir Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor üçüncülüğü paylaştı.

Öte yandan yurtdışından gelen yabancı sporcu ve kulüplerle birlikte turnuvanın gelecek yıl uluslararası niteliğe kavuşması için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.