Büyükşehir Belediyesinden Buldan’a yatırımlar – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesinden Buldan’a yatırımlar

Büyükşehir Belediyesinden Buldan’a yatırımlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2023 Salı - 13:06Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı - 13:06
Büyükşehir Belediyesinden Buldan’a yatırımlar

Denizli Büyükşehir Belediyesi, buldan ilçesinde otogar, gençlik ve kültür merkezi ile sosyal tesisi içeren yeni bir yatırım gerçekleştirecek. İlçeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan’ın hak ettiği hizmetleri aldığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi, Buldan ilçesinde yeni otogar, gençlik ve kültür merkezi ile sosyal tesis bulunan kompleks bir proje başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Seval Gebeş ve Ömer Faruk Özer ile birlikte ilçeye giderek, proje sahasında incelemede bulundu. Zolan’a Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve AK Parti Buldan İlçe Başkanı Naci Çomuk da eşlik etti.

Zolan, toplam 9 bin 245 metrekarelik alanı kapsayan kompleks projenin başta turizm olmak üzere, Buldan’ın tarımsal üretim ve tekstil sektöründe pek çok güzelliği içinde barındırdığını ifade etti.

 

YIKIM BİTECEK, TEMEL ATILACAK

Günümüz ihtiyaçlarına yanıt vermeyen otogar ile birlikte, ilçe halkının talep ettiği gençlik ve kültür merkezinin çok işlevli bir bina olarak tasarlandığını kaydeden Zolan şunları söyledi:

“Eski garajın olduğu yerde projemizi yaptık, ihalemizi gerçekleştirdik. Yer teslimini yaparak eski otogarımızın yıkımına başladık. Yıkımdan sonra temeli atacağız. İnşallah 1 yıl içerisinde inşaatı tamamlayıp hemşehrilerimizin kullanımına açacağız. Tesisimiz içerisinde yeni otogar, gençlik ve kültür merkezimiz ile sosyal tesis olacak. Burada çok fonksiyonel bir bina yapılacak. Buldanımızın merkezinde herkesin ulaşabileceği, tur otobüslerinin geleceği ve tekstil ürünlerinin de sunulabileceği mekanlar olacak. Buldan hak ettiği hizmetleri alıyor. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

PROJEYLE İLGİLİ BİLGİLER

Buldan ilçe otogarı, gençlik ve kültür merkezi ile sosyal tesis 9 bin 245 metrekarelik bir alana inşa edilecek. İki kat bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 4 katlı bir yapı olacak tesiste, ilçe otogarı ve sosyal tesis birinci bodrum katta yer alacak. Zemin ile birinci katta inşa edilecek gençlik ve kültür merkezi içerisinde 572 kişilik konferans salonu, fuaye, sergi salonu, büfe, dinlenme odası ve çalışma salonu bulunacak.