Büyükşehirden 4 bin 892 çiftçiye 1525 ton sertifikalı tohum – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirden 4 bin 892 çiftçiye 1525...

Büyükşehirden 4 bin 892 çiftçiye 1525 ton sertifikalı tohum

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ekim 2022 Perşembe - 10:41Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe - 10:42
Büyükşehirden 4 bin 892 çiftçiye 1525 ton sertifikalı tohum

Denizli Büyükşehir belediyesi ile İl tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle 19 ilçede 4 bin 892 çiftçiye bin 525 ton sertifikalı tohum dağıtılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği yaparak gerçekleştireceği tohumluk dağıtımına başlandı. Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda düzenlenen dağıtım törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli Tarım ve Orman Müdür Vekili Şakir Çınar ve destekten yararlanan çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman Müdür Vekili Şakir Çınar, burada yaptığı konuşmada, bin 525 ton sertifikalı tohumun dağıtımının yapılacağını, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle tarımsal faaliyetleri daha iyi yönettiklerini söyledi.

 

ZOLAN: BÜYÜKŞEHİR İLE DESTEKLER ARTTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, üretimin önemine dikkat çekerek, gıdasız bir ülkenin olamayacağını, bu nedenle tarımın çok değerli olduğunu, köyde doğup büyüdüğünü, üretmenin, tarlada çalışmanın zorluğunu çok iyi bildiğini belirtti.

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığını kurup tarım ve hayvancılık destekleri verdiklerini anlatan Zolan, “Büyükşehir olmamız bu desteklemelerde çok büyük imkan sağladı. Büyükşehir olmamış olsaydık sadece Denizli’nin merkezine hizmet eder olacaktık. Kırsal kalkınmayı destekleme imkanımız olmayacaktı” dedi.

“KALİTELİ ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKACAK”

Dağıtımını yaptıkları tohumların tek kullanımlık olmadığını kaydeden Zolan, “Bugün 4 bin 892 çiftçimize sertifikalı tohum desteği vereceğiz. Sertifikalı tohum ile çok daha kaliteli ürünler ortaya çıkacak. Bu başlı başına çiftçinin daha çok kazanması demektir. Bizim derdimiz herkes yaşadığı yerde mutlu olsun, daha çok kazansın ve huzurlu bir şekilde yaşasın. İnşallah 4 bin 892 çiftçimize 1 milyon 525 bin kilo hububat desteği vereceğiz. Bu tohumlar tek kullanımlık değil, seneye tekrar kullanılabilecek” diye konuştu.

19 İLÇEDE DAĞITIM

Denizlili üreticilerin desteklenmesinde Tarım ve Orman Müdürlüğünün çok büyük gayretleri olduğunu, sertifikalı tohum destekleme projesinde de beraber yürüdüklerini belirten Zolan, üreticilere dönüm başına 20 kilo tohum desteği vereceklerini, bunun için herkesi kapsayan kriterler ortaya koyduklarını ifade etti.

Zolan, sözlerini “Tohumlarımız artık toprakla buluşacak. İnşallah bereketli ve hayırlı olacak. 19 ilçemizdeki çiftçilerimize tohumlarımızı ulaştıracağız” diyerek tamamladı.
Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Pamukkale ve Merkezefendili çiftçilere sertifikalı tohum dağıtımını gerçekleştirdi. 30 tır dolusu sertifikalı tohum ise 17 ilçede bulunan çiftçilere dağıtılmak üzere yola çıktı.