Denizli Büyükşehir Belediyesi Sırp turizmcileri ağırladı – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sırp turizmcileri ağırladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sırp turizmcileri ağırladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2018 Cuma - 15:48Güncelleme: 23 Kasım 2018 Cuma - 15:48
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sırp turizmcileri ağırladı

Sırbistan’dan gelen bir gurup turizmci, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Sırp turizm heyetiyle bir araya gelen Başkan Osman Zolan, Denizli’nin doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sırbistan Belgrad Türk Hava Yolları Temsilcisi Aleksandra Dejanovic ve beraberindeki turizm acente temsilcilerini ağırladı. Çamlık Mesireliği'nde misafirlerini ağırlayan Zolan, Denizli’nin evrensel turizm değerlerine sahip olduğunu, kentin yılda 2 milyondan fazla turist ağırladığını belirtti.

Denizli’nin turizm potansiyelini artırmak için Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Denizli Kayak Merkezi gibi alternatif turizme yatırımlar yaptıklarını anlatan Zolan, “Güzeller güzeli Denizli’miz doğal, tarihi ve kültürel değerlerleriyle Türkiye’nin parlayan yıldızı. Denizli’mizde turizm anlamında çok çeşitlilik var. Her ne kadar turizm lokomotifimiz Pamukkale olsa da bunun yanında 19 antik kenti, yaylaları, termal suları, kayak merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ve adını sayamayacağımız birçok doğal ve tarihi güzelliğiyle eşine az rastlanır bir şehirdeyiz” dedi.

“TÜRKİYE'DE EN FAZLA TURİST GELEN 5. İL DENİZLİ”

Denizli’nin tekstil, tarım ve sanayi kadar turizmde de öncü bir kent olduğunu kaydeden Zolan, “Türkiye'de en fazla turist gelen 5. il olan Denizli”mizi turizm sektöründe daha da ileri noktalara götürmek adına şehrimizin güzelliklerini anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sırbistan Belgrad Türk Hava Yolları Temsilcisi Aleksandra Dejanovic ise, kendilerine gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti.