Belediye teşkilatı kuruluşunun 145. yılı kutlandı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Belediye teşkilatı kuruluşunun 145. yılı kutlandı

Belediye teşkilatı kuruluşunun 145. yılı kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2021 Cumartesi - 13:57Güncelleme: 30 Ekim 2021 Cumartesi - 14:25
Belediye teşkilatı kuruluşunun 145. yılı kutlandı

Denizli'de, belediye teşkilatının 145’inci kuruluş yıldönümü törenle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin büyük bir köyden, dünya kentleri ile yarışır bir konuma geldiğini söyledi.

Belediyenin 145’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Vali Ali Fuat Atik, Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki Denizli Belediyesinin eski başkanları Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ve Ali Dartanel'in oğlu Şinasi Dartanel ile vatandaşların katılımıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende konuşan Zolan, belediye teşkilatının kuruluşundan bugüne emek veren belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm çalışanları yad etti.

 

"EN BÜYÜK DEĞERİMİZ ÇALIŞKAN VE GÜLER YÜZLÜ İNSANLARIMIZ"

Denizli’nin kendisine has güzellikleri olduğunu kaydeden Zolan, Denizli’nin sanayisi, ticareti, turizmi, tarımı ve doğal güzellikleri ile parmakla gösterilen, imrenilen bir şehir olduğunu, belediye olarak bu güzelliklerin içinden daha fazla güzellik çıkarmak adına gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde gördüğü kentin büyük bir köyden, bugün büyük bir şehre dönüştüğünü ifade eden Zolan, "Daha hayallerimiz ve hedeflerimiz var. 145. yılını kutlayan belediye teşkilatımıza nice yıllar diliyorum. Atatürk’ümüzün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini Denizlimiz üzerine almış ve bugün sanayi, turizm, eğitim, şehircilik ve diğer her alanda o hedefe ulaşan bir şehirdir” dedi.

“ŞEHRİMİZLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kuraklık ve iklim değişikliğine karşı hazırladıkları eylem planı ve çalışmalarla, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından önce Türkiye Şampiyonluğu, ardından dünya ikinciliği unvanını kazandıklarını kaydeden Zolan, sözlerine şunları ilave etti:

“Şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır. Çevreye duyarlı, tüm canlılara sevdalı, hizmetkar olan bir şehir Denizli. Ne taraftan bakarsak bakalım belediyemiz yapmış olduğu hizmetlerle göz kamaştırıyor. Allah’ım nazarlardan korusun. Sağlıkla, mutlulukla, güzel hizmetler yaparak, taş üstüne taş koyarak yolumuza devam edelim.”

MİLLETVEKİLİ ÖK’TEN BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, geçmişte Denizli Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevmedinde bulunduğunu, bunların çalışma hayatında en keyif aldığı dönem olduğunu belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin pek çok alanda başarılı işlere imza attığına söyleyen Ök, “Belediyenin kuruluşundan bugüne görev yapan, şehrimizin gelişmesine katkı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ATİK: DENİZLİMİZ DÜNYA KENTLERİ ARASINDA

Vali Ali Fuat Atik de, konuşmasında Denizli’nin gelişimi ve imarı için geçmişten bugüne emek verenlere teşekkür etti. Atik, “Denizlimiz yerel yönetimlerimizin başarısı sayesinde dünya kentleri arasında yerini almıştır. Almış olduğunuz sorumluluk nedeniyle Denizli halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür etmek istiyorum. Dünya var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça burada Denizli Büyükşehir Belediyesi var olacaktır. Osman Zolan Başkanımıza, ekibine, meclis üyelerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Başkan Zolan ve beraberindekiler ebediyete irtihal eden belediye başkanlarının mezarları ziyaret ederek, dua okudu.