Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı 13 Ekim’de açılacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı 13 Ekim’de...

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı 13 Ekim’de açılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2023 Çarşamba - 10:56Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba - 10:56
Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı 13 Ekim’de açılacak

Denizli’de açılacak kitap fuarı gün sayıyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı 13 Ekim Cuma günü açılacak. Çok sayıda yazarın konuk olacağı fuarda, imza günleri ve söyleşiler düzenlenecek.

Gelenekselleşen Denizli Büyükşehir Belediyesi kitap Fuarı, bu yıl 6’ncı kez kapılarını kitapseverlere açacak. 13 Ekim’de açılacak ve 22 Ekim’e kadar sürecek fuarın adresi Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS) Fuar Alanı olacak.

Her gün 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak kitap fuarına yüzlerce yazar ve onlarca yayınevi katılacak. Birbirinden ünlü yazarların yanı sıra, Denizlili yazarların da kitapseverlerle bir araya geleceği fuarın onur konuğu Denizlili ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof Dr Tuncer Baykara olacak.

 

ÜNLÜ YAZARLAR GELİYOR

Çevre illerden de çok sayıda katılımın beklendiği Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap Fuarı’nda Mete Yarar, Bircan Yıldırım, Zafer Şahin, Müfit Can Saçıntı, Hakan Mengüç, Serdar Tuncer, Leyla Şahin, Tarık Tufan, Beyza Alkoç, Sinan Yağmur, Ahmet Şimşirgil gibi ünlü yazarlar okurlarıyla buluşacak. Çok sayıda yayıncı ve kitabevi de stant açacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nda yer alan eser sahipleri de imza için okurlarıyla buluşacak.

İmza günlerinin yanı sıra yazarların katılımıyla konferans ve söyleşiler de düzenlenecek. Fuarla ilgili tüm söyleşi, imza günleri ve diğer detaylara Denizli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

FUARIN BU HAFTA SONU KONUKLARI

Fuarın bu hafta sonu söyleşi programı şöyle: 14 Ekim Cumartesi günü 12.00’de Zafer Adak, 13.00'de Yoshinori Morivaki, 14.00’de Serkan Karaismailoğlu, Nihat Genç ile Savaş Barkçin, 15.00’de Erdem Atay, Sertaç Abi, Gri Koç, 16.00’da Eminer Erk Bekdemir ile Hayati İnanç, 17.00’de Bekir Develi.

15 Ekim Pazar günü 12.00’de Canten Kaya, 13.00’te Barış Doster ile Uğur Arslan, 14.00’de Kazım Yurdakul, 15.00’de Yavuz Dizdar, 16.00’da Leyla Şahin ve 17.00’de Kemal Yalçın.

KİTAP FUARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların fuar alanına ulaşımı için de kolaylık sağlayacak. Bu kapsamda fuar süresince her gün saat 09.00'dan itibaren iki saatte bir İstiklal Caddesi'ndeki eski kütüphane önü ve Pamukkale Üniversitesi KYK önünden, Adalet Parkı’ndan ise her gün saat 10.00’dan itibaren iki saatte bir ücretsiz otobüsler kalkacak. Son servis ise saat 18.00'de hareket edecek.

ZOLAN'DAN FUARA DAVET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverlerin her yıl heyecanla beklediği kitap fuarını bir kez daha hemşehrileriyle buluşturacak olmanın mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap Fuarı’nın güzellikler getirmesini dileyen Zolan, “Tüm kitapseverlerimizi fuarımıza bekliyorum. Kitap şehri Denizli'miz 10 gün boyunca edebiyat, sanat ve kültür dolu günleri yaşayacak. Herkesi bu güzelliği yaşamaya ve paylaşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.