Denizli Büyükşehir Belediyesi aşure hayrı düzenledi – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Büyükşehir Belediyesi aşure hayrı düzenledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi aşure hayrı düzenledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ağustos 2023 Salı - 15:52Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı - 15:52
Denizli Büyükşehir Belediyesi aşure hayrı düzenledi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin (DBB) muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği aşure hayrı Bayramyeri Meydanı’nda yapıldı.

DBB, aşure hayrını bu yıl da sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ve vatandaş katıldı.

Vatandaşlara eliyle aşure dağıtan Zolan, “Bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Bunlara sahip çıkmak, yaşatmak ve geleceğe aktararak korumak gerekir. Bu değerlerden bir tanesi de aşure geleneğidir. Aşure hayrı, muharrem ayında yüzlerce yıldır yapılır. Her evde pişer, komşulara dağıtılır. Bu aslında dayanışma, kardeşlik ve bir arada yaşamanın göstergesidir” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda çok özel bu geleneği yaşatmaya devam ettiklerini kaydeden Zolan, “Her sene olduğu gibi vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var. Bu ilgi değerlerimizle bütünleştiğimizi gösteriyor. Allah’ım yarınımızı bugünümüzden daha iyi eylesin, inşallah birlik ve beraberlik içinde nice güzellikleri hep beraber yaşamayı nasip etsin. Aşure hayrına katılan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.