Zolan’dan küçük kemancıya ud hediyesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan’dan küçük kemancıya ud hediyesi

Zolan’dan küçük kemancıya ud hediyesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2024 Cumartesi - 15:01Güncelleme: 24 Şubat 2024 Cumartesi - 15:02
Zolan’dan küçük kemancıya ud hediyesi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı otobüsünde keman çalan Ecrin Gülçin Polatlı’ya ud hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat Perşembe günü gerçekleştirdiği Denizli ziyaretinde yol kenarında kendisini elindeki kemanla selamlayan Ecrin Polatlı’yı fark ederek Cumhurbaşkanlığı otobüsüne davet etmiş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar öğrencisi de olan Ecrin Polatlı’nın çaldığı keman eşliğinde Çanakkale Türküsünü seslendirmişti.

ERDOĞAN TAVSİYE ETTİ

Genç kız ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ecrin’e ud çalmayı da öğrenmesini tavsiye etmişti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da şahit olduğu olay Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından “Önce biraz müzik, sonrasında tatlı bir sohbet…” sözleriyle sosyal medya hesabından paylaşılmasının ardından kamuoyunun gündemine gelmişti.

ZOLAN, KÜÇÜK KEMANCI VE AİLESİNİ MİSAFİR ETTİ

Yaşanan olayın ertesi günü Zolan, Ecrin Gülçin Polatlı ve ailesini makamına davet ederek misafir etti. Ziyarete Polatlı’nın yanı sıra annesi Esma Polatlı, ağabeyleri Enes ve Yusuf Polatlı katıldı. Ecrin yaşadıklarını hayatı boyunca unutmayacağını ve yakından görmek istediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a keman çalmış olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“HEDEFİM KONSERVATUVAR”

Küçük yaştan beri keman çalmak için mücadele ettiğini ve 4 yıldır da Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda keman eğitimi aldığını ifade eden Ecrin, en büyük hayalinin üniversitede konservatuvar öğrencisi olarak müzikle uğraşmak istediğini belirterek, bu yolda kendisinden desteklerini esirgemeyen Zolan’a teşekkür etti. Anne Esma Polatlı ise Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz konservatuar eğitimleri sayesinde kızının bu imkanlara kavuştuğunu söyleyerek, Zolan’a teşekkür etti.

“GENÇLERİMİZ GÜZELLİKLERLE DONANSIN”

Başta çocuklar ile gençlerin müzik ve spor eğitimi almaları için ücretsiz kurslar düzenlediklerini ifade eden Zolan, “Yeter ki gençlerimiz böyle güzelliklerle donansın. Özgüvenli olsun, yetenekleri ortaya çıksın. Bunun için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun eğitimler veriyoruz. Ecrin’i tebrik ediyorum. Seninle gurur duyuyoruz. İnşallah ileride daha güzel yerlere ulaşırsın” dedi.

UD SÜRPRİZİ

Ecrin’e sürpriz yapan Zolan, “Cumhurbaşkanımızın sana tavsiye ettiği udu hazırladım. Ud seni zenginleştirecek, konservatuarı kazanma arzuna destek olacak. Yolun açık olsun” ifadelerini kullandı. Hediye karşısında büyük sevinç yaşayan Ecrin, Zolan’a teşekkür etti. Ecrin Gülçin Polatlı son olarak babasının kendisine hediye ettiği tespihi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilmek üzere Zolan’a teslim etti.