Zolan’dan hayvanseverlere “satın alma, sahiplen” çağrısı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan’dan hayvanseverlere “satın alma, sahiplen” çağrısı

Zolan’dan hayvanseverlere “satın alma, sahiplen” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2022 Salı - 14:52Güncelleme: 4 Ekim 2022 Salı - 14:53
Zolan’dan hayvanseverlere “satın alma, sahiplen” çağrısı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayvanseverlere satın alma yerine Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’ndaki kedi ve köpeklerden sahiplenme çağrısı yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü programını 4 yıl önce açılan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda gerçekleştirdi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci, hayvanseverler ve öğrenciler katıldı.

Tesisi öğrencilerle birlikte gezen Zolan, “Satın Alma, Sahiplen” sloganıyla sürdürdükleri hayvan sahiplendirme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

“SOKAK HAYVANLARINA BAKIM, BARINMA SAĞLANIYOR”

Büyükşehir Belediyesi olarak yılın 365 günü sokak hayvanları ile iç içe olduklarını söyleyen Zolan, “Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkımızda, can dostlarımızın bakım ve tedavilerini yapıyor. Onların daha rahat yaşamaları için imkanlar sağlıyoruz. Çünkü bu dünya sadece biz insanlara ait değil. Tüm canlılara saygı duyan, onlara zarar vermeyen ve daha rahat yaşamaları için imkan sunan herkese teşekkür ediyoruz. Bugün çocuklarımız, gençlerimiz ve hayvansever hemşehrilerimizle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Onlar varsa bu dünya daha güzel. Bu dünyada sadece bizim yaşamamız bir anlam ifade etmez. Tüm canlıların yaşayabileceği bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“ZİYARET EDİN, SAHİPLENİN”

Anne-babalara çocuklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret etmeleri çağrısında bulunan Zolan, “Burada çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayabiliriz. Can dostlarımızla buluşma imkanısunabiliriz. Burada birçok güzel kedimiz, köpeğimiz var. Arzu ederlerse ‘Satın Alma Sahiplen’ kampanyamız kapsamında can dostlarımızı sahiplenebilirler” diye konuştu.

Çocukların aileleriyle burada keyifli vakit geçireceklerini, sevdikleri bir kedi ya da köpeği sahiplenebileceklerini anlatan Başkan Zolan, “Bazen sahiplenilen can dostlarımızı geri vermek isteyenler olabiliyor. Biz o canlarımızın sokağa bırakılmasına müsaade etmiyor, tesisimizde yaşamalarına imkan sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda hayvanseverler ile bir süre sohbet eden Başkan Zolan, istek ve önerileri dinledi.