Zolan’dan Brezilya gezisi açıklaması – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan’dan Brezilya gezisi açıklaması

Zolan’dan Brezilya gezisi açıklaması

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2022 Pazartesi - 20:51Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi - 20:56
Zolan’dan Brezilya gezisi açıklaması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Brezilya gezisiyle ilgili “Belediyemizin bütçesinden, başka herhangi bir bütçeden karşılanarak değil, kendi imkanlarımla gitmiş olduğum bir gezidir” açıklamasını yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Brezilya gezisinden dönen Başkan Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Toplam 31 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ele alınan konulardan birisi de Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek toplantı için yapılacak görevlendirmeyle ilgiliydi.

“Açık çöplükleri rehabilite ederek çevremize ve su kaynaklarımıza yönelik tehlikeleri azaltmaya yönelik akıllı karar araçları” başlıklı Avrupa Birliği 3. Paydaş Toplantısı’na, Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan değirmenci ile Çevre Yönetim Şube Müdür Vekili Ferda Akdağ’ın gönderilmesi kabul edildi.

MECLİS ÜYELERİNE GEZİ AÇIKLAMASI

Zolan, bu maddenin kabulünün ardından Brezilya gezisiyle ilgili açıklamada bulundu. Uzun yıllar sonra ilk kez tatil yaptığını, bu gezinin giderlerini belediye bütçesinde değil kendi bütçesinden karşıladığını ifade eden Zolan, şunları söyledi:

“Şunu söyleyeyim. Biz kendi bütçemizle bu işi yapmışızdır, yıllık iznimizi kullanarak yapmışızdır. Uzun yıllar sonrası, 11 yıllık başkanlığım döneminde ilk defa böyle bir seyahat yaptım ve belediyemizin bütçesinden, başka herhangi bir bütçeden karşılanarak değil, kendi imkanlarımla gitmiş olduğum bir gezidir. Böyle bilinmeli, bunu bir bilgi olarak aktarayım. Çünkü bazı mecralarda, bazı insanlar bilgi olmadan bizim kendi özel yaşantımızla ilgili, izin kullanmayla ilgili sözler sarf etme gereğini buluyorlar. Tabiki her söz sahibine aittir. Bu noktada sizin kafanızda da ne oldu, nasıl oldu diye bir soru işareti olmasın. Büyükşehirden almış olduğumuz bir karar yok. Çok şükür biz bu hususlara dikkat eden kişileriz. Türkiye’den birçok insanlar birçok ülkeye gidiyor. Değişik tercihleri var. Eğer belediyenin bütçesinden gitmiş olsam soru sorulması sonuna kadar haklı ama ben belediyenin bütçesinden değil kendi bütçemden harcadım. Bunu da böyle bilin.”