Başkan Zolan’dan 65 yaş ve üzeri için belediye otobüsü açıklaması – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Başkan Zolan’dan 65 yaş ve üzeri...

Başkan Zolan’dan 65 yaş ve üzeri için belediye otobüsü açıklaması

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2020 Cumartesi - 16:21Güncelleme: 5 Eylül 2020 Cumartesi - 17:06
Başkan Zolan’dan 65 yaş ve üzeri için belediye otobüsü açıklaması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 65 yaş ve üzerindekilerin belediye otobüslerine binmelerinin yasaklanmadığını, ancak bazı saatler için kısıtlama getirildiğini,bu konuda İl Hıfzıssıha Meclisi’nce alınan kararın uygulandığını belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle verilen toplu taşıma hizmetinde 65 yaş ve üzerindekilere yasak getirildiği iddiaları üzerine Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal, Başkan Osman Zolan ile görüştü. Zolan, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, ancak toplum sağlığı ile 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sağlıklarının riske edilmemesi için belli saatleri içeren kısıtlama uygulandığını söyledi.

Zolan, İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin, İçişleri Bakanlığının 12.08.2020 tarihli “65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu yazısına istinaden 19 Ağustos’ta bir dizi karar aldığını, bunlar arasında toplu taşıma araçlarının kullanımına ilişkin bir düzenlemenin bulunduğunu anımsattı.

Söz konusu kararın mesai saatleri çıkışında yaşanan yoğunluk nedeniyle alındığını belirten Zolan, İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin “65 yaş ve üzeri vatandaşların mesai çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk göz önüne alınarak, 17.00-19.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının yasaklanması” şeklindeki bu karar dışında bir kısıtlama bulunmadığını ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İçişleri Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhha Meclisi kararlarıyla getirilen kısıtlamaların dışında belediye otobüslerde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarla ilgili başka bir tasarruf bulunmadığını sözlerine ekledi.