Zolan: Turizm potansiyelini dört mevsime yaydık – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Turizm potansiyelini dört mevsime yaydık

Zolan: Turizm potansiyelini dört mevsime yaydık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ocak 2022 Salı - 11:24Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı - 12:37
Zolan: Turizm potansiyelini dört mevsime yaydık

Sezona merhaba diyen Denizli Kayak Merkezi, çok sayıda amatör ve profesyonel kayakçılar ile snowboard yapmak isteyen vatandaşları ağırlarken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kayak merkezi ile birlikte turizm potansiyelini dört mevsime yaydıklarını belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kenti kış turizminde de cazibe merkezi haline getirmek hedefiyle hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi, yeni sezonun açılması ile birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye'nin birçok kentinden gelen amatör ve profesyonel kayakçılar ile snowboard yapmak isteyen vatandaşları ağırlayan tesiste, hafta sonu kar keyfinin yanı sıra ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar ortaya renkli görüntüler çıkardı. Topoğrafik yapısı ve karın dünyada sayılı yerlerde bulunan "kristal" özelliği ile kayak yapmak için büyük avantaj sağlayan Denizli Kayak Merkezi’nin, günü birlik tesisleriyle tüm ihtiyaçları karşılayacak kapasitede bulunduğu ifade edildi.

 

KAYAK SEVERLERİN YENİ GÖZDESİ

Sezonun açılması ile birlikte Denizli Kayak Merkezi’ne gelen ziyaretçilerin görüşlerini şöyle dile getirdi:

Erdal Naci: Çocuklarımla beraber gezmeye, kayak yapmaya geldik. Denizli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Tesisi çok iyi buldum. Burası son derece güzel ve mükemmel bir tesis.

İsmet Erdem: İzmir’den arkadaşımın tavsiyesiyle geldim. Gayet güzel buldum ve memnun kaldım. Şansımıza hava da gayet güzel.

Mehmet Somunoğlu: Bu sene son 3-4 yılın en iyi karı yağdı. Aşağılarda yaklaşık 1 metre kar var, yukarılarda daha fazla. Çok iyi bir sezon olacağını düşünüyorum. Hem kayak merkezi için hem de biz kayak sevenler için güzel bir sezon olacak. Buraya sadece Denizli’den gelen yok Muğla’dan, Aydın’dan, İzmir’den çok gelen var. Karın yağdığı daha yeni duyuldu önümüzdeki haftalarda daha çok gelen olacaktır.

"ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞTI"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Kayak Merkezi ile Denizli’nin var olan turizm potansiyelini dört mevsime yaydıklarını belirterek, "Kış turizmi anlamında da şehrimizde turizmin önemli bir merkezi haline gelen Denizli Kayak Merkezimiz şehrimize çok yakıştı. Denizlimize çok güzel bir tesis kazandırdık. Bu tesisimiz sadece şehrimize değil ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimizi de kendine hayran bırakıyor. Beyaz cennet Pamukkale'nin ardından Denizli’miz, ikinci beyaz cenneti olan Denizli Kayak Merkezimiz ile parmakla gösterilen şehirlerden biri olmaya devam ediyor. İnşallah şehrimize dev projeler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.