Zolan: Kent Müzesi’nde Denizli’nin değerlerini sergileyeceğiz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Kent Müzesi’nde Denizli’nin değerlerini sergileyeceğiz

Zolan: Kent Müzesi’nde Denizli’nin değerlerini sergileyeceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2022 Perşembe - 11:22Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe - 11:56
Zolan: Kent Müzesi’nde Denizli’nin değerlerini sergileyeceğiz

Restorasyonu devam eden Kent Müzesi’ne giderek çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, müzede Denizli’nin değerlerinin sergileneceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Kent Müzesi olarak hizmet vermesi adına restorasyona alınan eski Endüstri Meslek Lisesi’ne giden Başkan Osman Zolan’a Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın ve Seval Gebeş ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hasan Tuğrul Özkan, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Merve Sakarya Serim ve beraberindekiler eşlik etti.

 

“DENİZLİ’NİN GÜZELLİKLERİNİ SERGİLEYECEĞİZ”

Çalışmalarla ilgili son bilgileri alan Zolan, taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’ni restore ederek şehre kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zolan, “Yıllarca eğitime hizmet eden sanat okulumuzu, taş binalarımızı güzel bir şekilde restore edeceğiz. Burada Denizlimizin kimliğini, değerlerini, güzelliklerini sergileyeceğiz” dedi.

“TARİHİ YAPILARA SAHİP ÇIKIYORUZ”

“Kentteki tarihi yapılara sahip çıkıyoruz” diyen Zolan, restorasyon çalışmalarıyla bu değerlerin şehre kazandırıldığını söyledi. Denizli’de farklı müze çalışmalarının da olduğunu belirten Zolan, “Arkeoloji müzemizi planlama noktasında Bakanlığımızla temaslarımıza devam ediyoruz. Diğer tarihi değerlerimizi de başka alanlarda sergileme imkanına kavuşacağız” diye konuştu.

MÜZELERİN ÖNEMİNE VURGU

Kent kültürünün oluşmasında müzelerin büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Zolan, şunları söyledi:

“Kültür ve sanatla uğraşan, değerlerine sahip çıkan şehirler daha ileriye, daha güzele hızlı bir şekilde ulaşır. Biz de onun gayreti içindeyiz. Altyapı, ulaşım, köprülü kavşaklar, yeşil alanlarımız, kongre kültür merkezimiz, gençlik merkezlerimiz, spor alanlarımız gibi kentimizin ihtiyacı olan tüm projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Kent Müzesi konusunda da eksikliğimizi gidermemiz gerekiyordu. Bu projeyi hayata geçirmek benim de çok arzu ettiğim bir husustu. Projemizle geçmişin değerlerini gelecek nesillere ulaştıracağız. Şimdiden Denizlimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.”