Başkan Zolan Engelliler Meclisi’ni ziyaret etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Başkan Zolan Engelliler Meclisi’ni ziyaret etti

Başkan Zolan Engelliler Meclisi’ni ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Aralık 2020 Cuma - 11:48Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma - 11:49
Başkan Zolan Engelliler Meclisi’ni ziyaret etti

Dünya Engelliler Günü'nde Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ni ziyaret eden Başkan Zolan, engelli tıp fakültesi öğrencisi Yusuf Can Balaban ile bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Engelliler Günü kapsamında Kent Konseyi Engelliler Meclisini ziyarete etti. Ziyarette Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör ve beraberindekiler hazır bulundu.

Ziyarette, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Yusuf Can Balaban ile bir araya gelen Zolan, engelli gencin başarısının ilham verdiğini söyleyerek, azminden övgüyle söz etti.

"HİÇBİR ŞEY ENGEL DEĞİL"

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projelerle engellilerin önündeki birçok engeli kaldırdıklarını anlatan Zolan, "Senin gibi genç, dinamik, gayretli ve çalışkan bir kardeşimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah mesleğini en güzel şekilde icra edeceksin, insanlarımıza sağlık vereceksin, şifa olacaksın. Bizler de meclis başkanlarımızla, tüm çalışma arkadaşlarımızla Denizli'deki engelli kardeşlerimize ve tüm hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Kent Konseyimiz, Engelliler Meclisimiz bunun için var. Kendini geliştirecek engelli kardeşlerimize fırsat sunmak lazım. Engellilerimizin anne babasının bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. İşte bu fırsatları da değerlendirildiğinde senin gibi başarılı gençlerimiz ortaya çıkıyor. Hiçbir şey engel değil. Toplumdaki engelleri kaldırınca sonuç ortada sizi alkışlıyorum” dedi.

DESTEKLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yusuf Can Balaban ise, fiziksel olarak değil mental olarak bakmak gerektiğini ifade ederek, “Amacımız engelleri kaldırıp onlara faydalı olmak olmalı, onları bu hayata bağlamak olmalı. Onlara en iyi şekilde destek vermeliyiz. Ben desteklerimiz için size teşekkür ederim" dedi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör de, "Engellilerimize imkan tanıyabilmek, onları keşfedebilmek çok önemli. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler bu toplulukları aynı çatı altında bir araya getirip yeteneklerini keşfetmemiz lazım. O zaman sonuçlar çok daha güzel oluyor. Gencimizi, anne ve babasını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.