Zolan, DGC’yi ziyaret etti, seçim mesajları verdi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan, DGC’yi ziyaret etti, seçim mesajları...

Zolan, DGC’yi ziyaret etti, seçim mesajları verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 13:00Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 13:01
Zolan, DGC’yi ziyaret etti, seçim mesajları verdi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyetini (DGC) ziyaretinde seçime yönelik soruya "Tabi ki biz koltuğa her zaman yakındık, bu seferde yakınız" yanıtını verdi. Zolan, ziyarette basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla DGC’yi ziyaret etti. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı ve basın mensuplarıyla sohbet eden Zolan, "Gazetecilik çok kutsal bir meslek. Canınız pahasına insanlarımızı bilgilendirmek adına koşturuyorsunuz. Sizlere kolaylık diliyorum. Doğru, ilkeli, tarafsız bir şekilde vatandaşlarımıza haber sunmak için gayret ediyorsunuz. Hemşehrilerim ve kendi adıma sizlere çok teşekkür ediyor ve sizleri tebrik ediyorum" dedi.

SEÇİME YÖNELİK SORULARI YANITLADI

Seçim dönemine ilişkin soruları da yanıtlayan Zolan, “Kampanya başladı. Seçimde biri kazanacak, biri kaybedecek. Seçim, demokrasinin gereği, aşamaları. Belirlemenin yöntemi tartışılabilir ama makama bir kişi aday gösterilecek. Aynı şekilde diğer partiler de aday gösterecek. Bu bir yarış. Seçim sonunda bir kişi başkanlık koltuğuna oturacak, halkımız birisini seçecek. Sonuç itibariyle 2 koltuk yok, 5 koltuk yok, tek koltuk var” diye konuştu.

Genel yayın yönetmenimiz Engin Ünal’ın "Tek koltuk için Osman Zolan kendisini ne kadar şanslı görüyor" sorusuna Zolan, şu yanıtı verdi:

"Her aday olan oraya kendini yakın görür. İnanmadığı zaman ayağı gitmez, koşamaz. Başka pencereden bakıldığında en iddiasız gibi görünen aday, kendini en iddialı aday görebilir. Aday olanın kazanma iddiasını ortaya koyması gerekir. Çalışan isim, enerji toplayan isim kazanır. Tabi ki biz koltuğa her zaman yakındık, bu seferde yakınız.

Koltuğa yakın olmaktan, uzak olmaktan ziyade hiçbir olumsuzluk yaşanmadan seçim döneminin kazasız belasız, bir kişinin burnu kanamadan geçmesidir. Herkes kazanma iradesini ortaya koyacaktır. Tavsiyem adayların nezaket çerçevesi içerisinde yaptıklarını, yapacaklarını anlatmalıdır. Diğer türlü maalesef istenmeyen söylemler oluyor. Bu kalp kırıyor, tamiri zaman alıyor. 31 Mart Pazar günü oy kullandıktan sonra pazartesi günü yüz yüze bakabilecek şekilde kalmamız lazım.

Uzun zamandır şehre hizmet ediyorum, çok seçim gördük. Seçim atmosferinde 'şunu söylemem lazım' gibi bir tavra giriliyor. Seçim bittikten sonra o söylenen geri dönüşü farklı oluyor, kalp kırıklıkları ve üzüntüler yaşanabiliyor. Vatandaşlarımız kalp kırmadan demokrasinin gereğini yerine getirecekler. Şehri tanıyan, kurumu tanıyan bir pozisyondayım. Şehrimiz için bu seçim hayırlı olsun. Yerel seçim zordur. Üzmeden, kırmadan seçimi bitirelim."