Zolan: Çocuklarımızı kitapla tanıştıralım – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Çocuklarımızı kitapla tanıştıralım

Zolan: Çocuklarımızı kitapla tanıştıralım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2021 Salı - 13:10Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı - 13:42
Zolan: Çocuklarımızı kitapla tanıştıralım

Denizli Kitap Fuarı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, anne-babalara "Çocuklarımızı mutlaka kitapla tanıştıralım" çağrısında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği, kitap fuarı devam ediyor. 350 yazar ile 250 yayınevi katıldığı fuarı eşi Berrin Zolan ile birlikte ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverler, yazarlar ve yayınevlerinin temsilcileriyle buluştu.

Fuar alanında sergilenen 1. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserleri inceleyen Zolan çifti, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi standını gezdi, yazarlar Kadir Pektaş ve Hüseyin Gökçe ile sohbet edip eserlerini imzalatma fırsatı buldu.

EN KÜÇÜK YAZARIN KİTABINI ALDILAR

Zolan çifti, fuarın en küçük yazarı Buse Şahin ile de bir araya geldi. "Buselik Hikayeler" adlı kitabı ile birlikte fotoğraf çektiren Zolan, küçük yazarına başarılar diledi.

Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan, ziyaret kapsamında yayınevlerinin stantlarını da ziyaret ederek, beğendikleri kitapları aldı. Yayınevleri yetkilileri ile sohbet eden Zolan, vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Fuara gelen çocukları ve gençleri görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Zolan, "Pandemi döneminde her şey sanal dünyada olmaya başladı. Onun için insanlarımızı yine kitapla buluşturalım istedik. Her türlü tedbiri aldık. Maske, mesafe, girişteki kontrollerimiz ve içerideki kapasite kullanım noktasında aldığımız tedbirlerle bu fuarı yapma kararı verdik. İyi ki gerçekleştirmişiz. Çünkü fuarımız başladığı günden itibaren yoğun bir ilgi görüyor" dedi.

“FUAR ATMOSFERİ ÇOK FARKLI”

Kitap fuarının büyük bir ilgi gördüğünü kaydeden Zolan, "Tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum. Anne babalar, çocuklarını mutlaka buraya getirsinler, onları kitapla tanıştırsınlar. Onlar bizim geleceğimiz ve inşallah bizden daha başarılı olacaklar. Gençlerimiz zaten kendileri geliyorlar. Buranın atmosferi çok farklı, insan farklı bir dünyaya gelmiş hissediyor. Onbinlerce kitap burada. Her türde yayın yapan yayınevlerimiz var. Hiçbir ayrım yapmadan fuarımıza herkesi davet ettik. Burada insanlar arzu ettiği kitabı bulabilirler veya yeni yayınlarla ilgili bilgi alabilirler. Ben herkesi Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı'na davet ediyorum" diye konuştu.

Yayınevlerinin indirimlerle bu güzelliğe destek olduğunu söyleyen Zolan, "Kitaplarda indirimler de söz konusu. Vatandaşlarımız kendi arzu ettiği uygun gelen kitapları alabilirler, almasalar da en azından burayı gezip bu havayı teneffüs edebilirler. Gençlerimiz, çocuklarımız kitap okuyarak kendilerini geliştirsinler. Kitap fuarımız hayırlı olsun, başarıyla geçiyor. Hafta sonu yoğun bir ilgi vardı. Hafta içi de yoğun olarak devam ediyor. Bu haftanın sonunda da fuarımız sona erecek. Tüm şehirdeki vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.