Zolan: 2020’de hizmet odaklı çalıştık, şov yapmadık – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: 2020’de hizmet odaklı çalıştık, şov...

Zolan: 2020’de hizmet odaklı çalıştık, şov yapmadık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Nisan 2021 Salı - 12:06Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı - 14:59
Zolan: 2020’de hizmet odaklı çalıştık, şov yapmadık

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hizmet odaklı çalıştık. Algıya bakmadık,olması gerekeni yaptık. Şov yapmadık” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'nın son oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın başkanlığında yapıldı. Büyükşehir’in 2020 yılı faaliyet eaporu oylanarak kabul edildi. 2020’nin son 2 yüzyılda yaşanan en zor yıl olduğunu belirten Zolan, "Hayatımızda ilk defa sadece bir ili yada ülkeyi değil, tüm dünyayı kapsayan bir salgınla, bir bilinmezle karşı karşıya kaldık. Tüm çalışanlarımızla 'önce sağlık' diyerek vatandaşlarımızın sağlığını kaybetmemesi için gayret ettik. 2020 yılı ile ilgili hayallerimiz vardı, 'Denizli Yılı' demiştik, güzel bir fırsattı. Ama maalesef salgınla birlikte bu hayallerimizi gerçekleştiremedik” dedi.

“ŞOV YAPMADIK”

Salgın boyunca Denizlililerin yanında olmaya çalıştıklarını belirten Zolan, “Vatandaşlarımızın talep ettiği meydanlarda, iş yerlerinde, toplu taşıma araçlarında, hizmet binalarımızda salgını engellemek amacıyla birçok mücadele verdik. Önceliğimiz vatandaşımızın sağlığı oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza elimizdeki imkanlar çerçevesinde, en üst seviyede yanlarında olmaya çalıştık” diye konuştu. Hizmet odaklı bir çalışma anlayışı sürdürdüklerini belirten Başkan Zolan, çalışmalarını algı ile değil, olgu ve hizmet esaslı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Zolan, “Her yıl olduğu gibi 2020'de de hizmet noktasında hiç geri durmadık. Hizmet odaklı çalıştık. Algıya bakmadık, işin esasına girdik, olması gerekeni yaptık. Şov yapmadık" dedi.

“BÜTÇE TAHMİNİMİZ ÜST SEVİYEDE ÇIKTI”

Yüzde 96 oranında gider, yüzde 110 oranında gelir bütçesi gerçekleştirerek gelir ve giderleri kontrol ettiklerini ifade eden Zolan, “Her türlü zor şartlara rağmen bütçe tahminimiz üst seviyede gerçekleşti. Gider bütçemiz % 96 oranında gerçekleşti. Zaten %70, %75’in üstünde gerçekleşen bütçeler başarılı bütçelerdir. Gelir bütçemiz ise % 110’dur. Bu bizim için ayrı bir başarıdır. Giderlerimizi ve gelirlerimizi çok iyi kontrol etmişiz” diye konuştu. 2020 yılında gerçekleştirilen ve devam eden hizmetleri anlatan Zolan, “2020 yılında da vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirerek güzel hizmetlerin altına imza atmaya gayret gösterdik. Emek veren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Faaliyet raporumuz, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKANVEKİLLERİ AK PARTİ VE MHP’DEN

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekilliği, meclis komisyonları seçimi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi encümen üyeleri de belirlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekilliğine AK Parti’li Ali Değirmenci, 2. Başkanvekilliğine ise Ebru Leman Kalkan seçildi. Encümen üyeliklerine ise Mahir Altuğ, Fazıl Altıntaş, Sevgi Çölhan, Dilaver Yardım ve Yusuf Garip seçildi.