Büyükşehir bazı tesis ve büfeleri 2 şirkete kiralayacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir bazı tesis ve büfeleri 2...

Büyükşehir bazı tesis ve büfeleri 2 şirkete kiralayacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2019 Salı - 08:40Güncelleme: 17 Eylül 2019 Salı - 08:41
Büyükşehir bazı tesis ve büfeleri 2 şirkete kiralayacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sahibi olduğu sosyal tesis, büfe, otopark ve benzeri yerleri Beltaş A.Ş. ve Ulaşım A.Ş.’ye kiralamaya hazırlanıyor. Kiralamayla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinde karar alındı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı toplantılarının ikinci birleşiminde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait bazı tesis ve işletmelerin devri konusunu görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonunun değerlendirmesinin ardından meclise sunduğu rapor, bu toplantıda ele alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu devri işletmeyle ilgili yaşanan sıkıntılardan dolayı yapmayı uygun gördüklerini seyleyerek, “Belediye işlettiğinde, yapısı gereği tahsilatı memurlar ile yapmamız lazım. Gece-gündüz açık olan yerler var. Buralara personel koymamız gerekir. Şirkete verdiğimizde, Ticaret Kanunu’na göre faaliyet gösterdiği için işçi çalıştırabiliyor. Bu durumda ya ihale çıkacağız ya da Büyükşehir’in şirketlerine kiralayacağız. Belediyemizin kontrolünden çıkmaması için bünyemizdeki 2 şirketi tercih ettik” dedi.

Başkan Zolan’ın bu açıklamasının ardından oylama yapıldı. 24 ret oyuna karşılık, 43 evet oyuyla Büyükşehir Belediyesine ait sosyal tesisler, büfeler, otoparklar ve toplu taşıma hizmetlerinin Beltaş ile Ulaşım A.Ş.’ye kiralanması kabul edildi.