03.10.2026, Cumartesi
14 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu

Çavuşoğlu ve çocuklardan can dostlara ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2026 Cumartesi - 12:35Güncelleme: 3 Ekim 2026 Cumartesi - 12:36
Çavuşoğlu ve çocuklardan can dostlara ziyaret

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Can dostlarımıza yalnızca bugün değil, her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşi Nilgün Çavuşoğlu, ilçe belediye başkanları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hamdi Akan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, daire başkanları, protokol üyeleri, veteriner hekimler ve çocuklar katıldı.

 

Etkinlik, sahiplendirme alanında miniklerin barınaktaki can dostlarla buluşması ile başladı. Çocuklara özel hazırlanan çantalar hediye edilirken, köpek eğitmeni eşliğinde eğitimli köpeklerin yaptığı gösteriler programa renk kattı. Gösterinin ardından Çavuşoğlu, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte merkezi gezdi. Hayvan sağlığı için hizmet veren poliklinik ve ameliyathaneleri inceleyen Çavuşoğlu’na tesiste yürütülen çalışmalar ve can dostlara sunulan hizmetler hakkında bilgi verildi.

“BU ŞEHRİ BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Haberin DevamıReklam




Çavuşoğlu, can dostların yaşam hakkını korurken vatandaşların güvenli ve huzurlu bir kentte yaşamasını sağlamak için de sorumluluk bilinciyle çalıştıklarını belirtti. Çavuşoğlu, “Bir yandan can dostlarımızın yaşam hakkına sahip çıkarken, diğer yandan hemşehrilerimizin korku ve kaygı yaşamadıkları bir şehri inşa etme sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl 17 ilçe belediyesi ile imzaladığımız protokol kapsamında tüm ilçe belediyelerimizde sokak hayvanları toplama ekipleri oluşturuldu. Büyükşehir Belediyemiz tarafından ekiplerde görev yapan personele sertifikalı eğitimler verildi. Ayrıca ilimize kazandırılan yeni bakımevleriyle şehrimizdeki bakımevi sayısı 5’e yükseldi. Şehrimizi beraber paylaştığımız can dostlarımıza yalnızca bugün değil, her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TESİS 7/24 ESASINA GÖRE HİZMET VERİYOR

Kedi ve köpek tedavi birimleri, ameliyathaneler ve sahiplendirme alanlarıyna sahip tesiste, uzman veteriner hekimler ve nitelikli personeller eşliğinde 7/24 hizmet verildiği belirtildi. Tüm kayıtların dijital olarak tutulduğu; merkeze getirilen hayvanların durum bilgileri SMS sistemiyle ihbarda bulunan vatandaşlara düzenli olarak iletildiği kaydedildi.

KISIRLAŞTIRMA VE SAHİPLENDİRME RAKAMLARINDA ARTIŞ

Tamamı vatandaşlara ücretsiz olarak sunulan bakım, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmetlerinde 2026 yılının ilk 9 ayında toplam kısırlaştırılan kedi köpek sayısı 5 bin 200’e, sahiplendirilerek sıcak yuvalarına kavuşturulan can dostu sayısı 1.075’e ulaşırken; tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreçleriyle birlikte toplamda 22 bin 500 can dosta şifa sağlandı. Son 2 yılda merkezde kısırlaştırılan sokak hayvan sayısı yüzde 164, sahiplendirilen sokak hayvanı sayısı yüzde 131, rehabilite edilen sokak hayvanı sayısı ise yüzde 38 arttı.