Demokrasi Meydanı Parkı AKUT’a operasyon merkezi oldu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Demokrasi Meydanı Parkı AKUT’a operasyon merkezi...

Demokrasi Meydanı Parkı AKUT’a operasyon merkezi oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Aralık 2023 Pazar - 14:49Güncelleme: 10 Aralık 2023 Pazar - 14:49
Demokrasi Meydanı Parkı AKUT’a operasyon merkezi oldu

Demokrasi Meydanı Parkı, düzenleme yapılarak Arama Kurtarma Derneğine (AKUT), operasyon merkezi olarak tahsis edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile AKUT arasında eylül ayında olası acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması, Demokrasi Meydanı Parkı’nın da operasyon merkezi olarak tahsisi konusunda protokol imzalandı. Protokole uygun olarak operasyon merkezi şeklinde hazırlanan yerin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

 

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, AKUT Denizli gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Zolan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın var oluşundan bu yana doğal afetlerin meydana geldiğini, bunun önüne geçilemese de alınacak önlem ve tedbirlerle olumsuzlukları en aza indirebilmenin mümkün olduğunu söyledi.

“İMKANLARIMIZI SUNUYORUZ”

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde yaşananlara tanık olduklarını, AKUT ile birlikte diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte hareket ettiklerini belirten Zolan, “Yakın tarihimizde çok acı hatıralar var. Görevimiz gereği emek sarf ediyor, tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Burada bulunan gönüllüler kendi vaktinden, sevdiklerine ayıracağı zamandan fedakârlık yaparak en üst seviyede görevini yerine getirmek için gayret sarf ediyor, esas fedakâr olan sizlersiniz” dedi..

“DENİZLİ AFET MASTER PLANI’NIN SONUNA GELİYORUZ”

Deprem kuşağında yer alan kentte 6 ay önce başlattıkları Denizli Afet Master Planı’nın sonuna yaklaştıkların anlatan Zolan, “Planın sonuçlarına göre hareket edeceğiz, hiçbir açık ve ihtimal bırakmadan Afet Master Planı’nı uygulamak için tüm kurumlarımız, STK’lar ve vatandaşlarımızla el ele vererek Denizli’mizin böyle bir olası afette sıkıntı yaşamaması veya en az olumsuzlukla karşılaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Afet yönetiminin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Zolan, “Bu önlemlerden birisi de AKUT’a yer tahsis ederek onlara güzel bir çalışma ortamı sağlamak, beraber eğitim ve işbirliği yapabilmek, ekibimizi çoğaltmaktır. Cengizhan Başkanımıza ve AKUT’a gönül verenlere çok teşekkür ediyorum. Bu protokol ile Denizlimiz veya ülkemizde olası afete müdahale noktasında en üst seviyeye gelmiş olacağız. Bugün çok mutluyum. Buradaki çalışmaların ülkemizin geleceğine, hem bilincin artmasına hem de eğitim ve bilginin artmasına imkan sunacağını temenni ediyorum. AKUT Denizli Operasyon Merkezimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKUT’TAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR

AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ise, kendilerine her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek, günün anısına teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından AKUT Operasyon Merkezi açıldı. Zolan açılış sonrası operasyon merkezinde incelemede bulundu.