DBB’den zeytin sineğiyle mücadeleye destek – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. DBB’den zeytin sineğiyle mücadeleye destek

DBB’den zeytin sineğiyle mücadeleye destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:34Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:34
DBB’den zeytin sineğiyle mücadeleye destek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin (DBB), Kale, Sarayköy ve Beyağaç ilçelerinde zeytin sineğine karşı biyoteknik mücadele desteği başladı.

DBB, zeytin sineğine karşı Kale, Sarayköy ve Beyağaç ilçelerinde 4 bin 300 dekar alanda yapılacak biyoteknik mücadeleye destek sağlayacak. İlk dağıtım Sarayköy ilçesinde gerçekleştirildi.

Zeytin sineği zararlısının meydana getirdiği ürün kaybının önlenebilmesi, kaliteli ve pestisit kalıntısı olmayan güvenilir ürün elde edilebilmesi amacıyla çiftçilere toplam 6 bin 450 kilogram DAP (Diamonyum Fosfat) gübresi ile 93 bin 400 adet 2 litrelik şişe desteği sağlanacak.

Toplam 174 üreticinin ihtiyaç duyduğu zeytin sineğine karşı biyoteknik mücadele, en çok zeytin üretiminin yapıldığı Kale ilçesinin Doğanköy ve İnceğizmahalleleri ile Beyağaç ilçesininKızılcaağaç, Kapuz ve Merkez mahalleleri ve Sarayköy ilçesinin Kabaağaç ve Tekke mahallelerinde gerçekleştirilecek.

DBB Başkanı Osman Zolan, zeytin sineği haşeresine karşı mücadeleye geçen yıl ilk kez Kale ilçesinin Doğanköy Mahallesi’nde başladıklarını hatırlattı. Bu yıl biyoteknik mücadele desteğini zeytin üretiminin en çok yapıldığı 3 ilçedeki 7 mahalleye yaydıklarını ifade eden Zolan, zeytinde en çok zarara neden olan zeytin sineğine karşı uygulanan biyoteknik mücadele yöntemi ile çiftçilerin daha kaliteli, sağlıklı ve verimli ürün elde edeceğini söyledi.

Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimize, üreticimize tüm imkanlarımızla destek olmaya devam ediyoruz. Yeter ki çiftçimiz, üreticimiz daha çok kazansın, daha mutlu ve huzurlu olsun. Şimdiden ürünleri hayırlı bereketli olsun inşallah” dedi.