DBB Başkanı Zolan, gazeteciler ile bir araya geldi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. DBB Başkanı Zolan, gazeteciler ile bir...

DBB Başkanı Zolan, gazeteciler ile bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Temmuz 2023 Cumartesi - 15:33Güncelleme: 22 Temmuz 2023 Cumartesi - 15:34
DBB Başkanı Zolan, gazeteciler ile bir araya geldi

Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Osman Zolan, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nde kentteki gazeteciler ile bir araya geldi.

DBB, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü dolayısıyla Çamlık Meserileği’ndeki kafede basın çalışanlarına kahvaltı verdi. Programa, DBB Başkanı Osman Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Osman Nuri Boyacı, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Basın İlan Kurumu Denizli İl Müdürü Abdullah Güler ile kentte yayın yapan yerel ve yaygın medya kurumlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı.

DGC Başkanı Boyacı, burada yaptığı konuşmada, ev sahipliği için Zolan’a teşekkür etti. 24 Temmuz’u bayram olarak kutladıklarını, ancak bayramdan söz etmenin zor olduğunu dile getiren Boyacı, gazetecilerin her alanda zor şartlarda çalıştığına, son zamanlarda basına şiddet olaylarının da gündeme geldiğine dikkati çekti.

Zolan ise, basın mensuplarının çok zor şartlar altında, halkın haber almak hakkı için çalıştığını kaydederek, “Yazın sıcağında, kışın soğuğunda, çok zor şartlarda haber peşinde koşuyor, birçok riskle karşılaşıyorsunuz. Olay mahallerinde birçok olumsuzluklar, saldırılar ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Onun için gazeteci olmak kolay değil, herkesin yapabileceği bir iş de değil. Milletimizin haber alma hakkı için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının daha uygun ve güzel şartlarda çalışması için hep birlikte gayret edeceklerini belirten Zolan, “Önemli olan vatandaşlarımıza doğru ve tarafsız haber ulaştırabilmek. Tabi ki bunları yaparken de ayakta kalmak. Bugüne kadar biz en güçlü şekilde yanınızda olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz inşallah. Katılımınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.