Çavuşoğlu, trafik çilesi nedeniyle Karayollarına tepki gösterdi: İşgüzarlar – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çavuşoğlu, trafik çilesi nedeniyle Karayollarına tepki...

Çavuşoğlu, trafik çilesi nedeniyle Karayollarına tepki gösterdi: İşgüzarlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Nisan 2024 Pazar - 09:04Güncelleme: 14 Nisan 2024 Pazar - 09:05
Çavuşoğlu, trafik çilesi nedeniyle Karayollarına tepki gösterdi: İşgüzarlar

Denizli’nin Antalya ve Muğla bağlantılarını sağlayan karayolunun Cankurtaran Mahallesi geçişinde yaşanan trafik çilesi nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Karayolları yetkililerine tepki gösterdi. Çavuşoğlu, iş birliği önerilerinin reddedilmesi nedeniyle "işgüzarlar, işini bilmeyenler" ifadelerini kullandı.

Denizli’yi sahildeki tatil yörelerine bağlayan karayolunda, Ramazan Bayramı’na denk getirilen ve uzun tatilde yola çıkan sürücülere çile yaşatan, birkaç kilometrelik yolun 3-4 saatte kat edilmesine sebebiyet veren yol çalışması isyan ettirdi.

Yaşananlara bir tepki de DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nda geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Çavuşoğlu, yaşanan probleme ilişkin bir slayt sunumu yaptı. Cankurtaran’daki durumun her bayram Denizli halkının kaderi olmaya başladığını belirten Çavuşoğlu, konuyu merkezi hükümet, Karayolları nezdinde dile getirmek istediklerini söyledi.

"GÖRÜŞMELER YAPTIK, ADIM ATMADILAR"

Her bayram Denizli'nin kaderi olmaya başlayan sorunla ilgili Vali Ömer Faruk Coşkun,Karayolları Şube Müdürü ve Genel Müdürlüğüyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Bize yaklaşık 1 kilometrelik yolun sıkıntılı olması nedeniyle tamamlayamadıklarını ifade ettiler. Biz de onlara o gün o yoldan geçen 20 bin, belki de daha fazla aracın her birinin 3-4 saat bu çileyi çektiğini, bu sorunun görülüp biraz fazla mesai yaparak taşeron firma üzerinden bunun çözülebileceğini, bu yoldan geçiş yapanların çektiği çilenin önüne geçilebileceğini ifade ettik. Fakat ısrarlarımıza rağmen Karayolları herhangi bir adım atma teşebbüsünde dahi bulunmadı" dedi.

"PERSONEL DESTEĞİ ÖNERDİK"

Görüşmelerde personel takviyesi yapabileceklerini dile getirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, Biz onlara gerekirse bütün personelimizi gönderebileceğimizi, geçici olarak da olsa bu yolun faaliyete alınmasıyla çilenin son bulacağını söyledik. Bu anlamda bir şey yapamayacaklarını söylediler. Onun üzerine kendi Fen İşlerimize talimat verdik. Ancak Karayolları yetkilileri bizim ekipleri kesinlikle bu yola sokmayacaklarını, geçici olarak kullanılabilecek hale getirsek dahi o yolu kullandırmayacaklarını söylediler. Biz de onlara bu süreçten sonra Denizli halkının çekeceği her çilenin, Denizli halkının karşılaşacağı her sorunun herkes tarafından bilinir hale getirileceğini, kamuoyu oluşturacağımızı bilmeleri gerektiğini ifade ettik. Ne var ki yol almak mümkün olmadı. Çileyi Denizli halkı ile birlikte bu yolu kullananlar çekti. Maalesef işgüzar, işini bilmeyen insanlar nedeniyle böyle bir çilenin ortağı olduk. Pazartesi gününden itibaren tüm girişimleri yapacağımızın bilinmesini isterim" diye konuştu.