Dalaman Çayı’nı öldüren kirlilik – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Dalaman Çayı’nı öldüren kirlilik

Dalaman Çayı’nı öldüren kirlilik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ağustos 2017 Perşembe - 08:57Güncelleme: 3 Ağustos 2017 Perşembe - 08:57
Dalaman Çayı’nı öldüren kirlilik

Dalaman Çayı her geçen gün daha çok kirleniyor, daha çok oksijensiz kalıyor ve başta balıklar olmak üzere canlılar ölüyor. Serinhisar ve Acıpayam ilçelerinin kanalizasyonu, ilave olarak çevredeki tarım işletmeleri ve benzeri tesislerden bırakılan atıklar kirliliğin boyutunu giderilemeyecek boyutlara taşırken, Denizli il Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Büyüksoy bölgede inceleme yaptı. Çevreciler, şimdi bu incelemenin sonucunu umut ve merakla bekliyor.

Burdur’un Gölhisar İlçesi’ndeki Yeşilgöl dağlarından doğan, Ege ve Akdeniz bölgeleri arasındaki sınırı oluşturan, asırlarca geçtiği topraklara bereket taşıyan Dalaman Çayı defalarca yazılıp çizildiği gibi ölüyor. Çevreciler ise son çırpınışlarını yapan bu önemli su kaynağındaki kirlenmenin önüne geçilmesi için her kapıyı çalarken, Denizli il Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Büyüksoy’un dün bölgeye inceleme gezisi yapması yeni bir umut ışığı yaktı.

Büyütksoy, çalışma arkadaşları ile birlikte Serinhisar ile Acıpayam arasında bulunan ve Dalaman Çayı’na akan Kurudere’de incelemelerde bulundu. Büyüksoy’un bu gezisine Acıpayam Dernekler Birliği’nden Mustafa Ünal ve Sabit Kızılhan ile Acıpayamlı çevre gönüllüsü Hacer Acar da eşlik etti.

Kurudere’nin geçtiği güzergühı boydan boya gezen, notlar alan Büyüksoy, kirliliğin hangi boyutlara ulaştığını, kirlilik nedeniyle suda oksijensiz kalan balıkların öldüğünü, suyun Dalaman Çayı’na karışan noktasını gördü. Şimdi Acıpayamlı çevreciler, bu gezi sonrası Büyüksoy’un hazırlayacağı raporu ve sonucunu merakla beklemeye başladı.