Oktay: Denizli yerelden kalkınma konusunda örnek – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Oktay: Denizli yerelden kalkınma konusunda örnek

Oktay: Denizli yerelden kalkınma konusunda örnek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2020 Pazartesi - 09:29Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi - 09:30
Oktay: Denizli yerelden kalkınma konusunda örnek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Denizli'de STK temsilcileriyle buluştu. Oktay, Denizli’nin yerelden kalkınma konusunda güzel bir örnek oluşturduğunu belirtti.

Polisevi’nde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada yaptığı konuşmada, Denizli’nin yerelden kalkınma konusunda örnek bir şehir olduğunu söyledi.

“İHRACATIN YUKARIYA ÇEKİLMESİNE DESTEĞE HAZIRIZ”

Denizli’nin 3,5 milyar dolarlık ihracat rakamının yeterli olmadığına dikkati çeken Oktay, bu rakamın daha yukarıya taşınması için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Oktay, Denizli’de dokumacılık ve tekstilin yanında birçok üretim alanının bulunduğuna işaret ederek, “Denizli’de makine imalatı alanı da önem taşıyor. Bunun yanında turizm, tarım ve gıda, bitkisel üretim alanlarında da birçok fırsat bulunuyor” dedi.

“ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 8,5”

Haberin DevamıReklam




Türkiye’nin 2018 yılının ağustos ayından itibaren yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Oktay, “Bunun bir saldırı olduğuyla alakalı hemfikir olunan bir ortam var ama bunu da çok hızla geride bıraktık, bırakmaya da devam ediyoruz. 2019’a girdiğimiz şartlar ile 2020’ye girdiğimiz şartlar arasında büyük fark var. Enflasyonu bu yıl tek haneye mutlaka indireceğiz. Hedefimiz enflasyonun mutlak şekilde tek haneli rakamlara düşürülmesidir. Bu noktada da yüzde 8,5 veya daha aşağısını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizli’deki iş dünyasına yatırım yapma ve kapasite kullanım oranlarını artırma çağrısında bulunan Oktay, “Sadece iç talep boyutunda bir büyüme modelimiz yok. Üreterek, imal ederek ihraç eden bir büyüme modeliyle ilerlemek istiyoruz” diye konuştu. konuştu.

“2023 HEDEFİ 70 MİLYON TURİST”

Türkiye’nin bölgesindeki istikrarsızlığa rağmen güvenli liman olmaya devam ettiğini belirten Oktay, “Bu güvenli limanı cazibe merkezine dönüştürmemiz gerekiyor ve bunu yapıyoruz. 53 milyon turist ülkemize geliyor. Gelir olarak 33-34 milyar doları yakaladık ama bu da yeterli değil. 2023 yılında 70 milyon turist sayısını, gelir olarak da 65-70 milyar doları yakalamayı arzuluyoruz” dedi.

DENİZLİ (AA)