Çivril’deki Kufi Çayı’nda balık ölümleri – D20Haber
13.05.2024, Pazartesi
11 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çivril’deki Kufi Çayı’nda balık ölümleri

Çivril’deki Kufi Çayı’nda balık ölümleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2017 Cuma - 21:29Güncelleme: 30 Haziran 2017 Cuma - 21:29
Çivril’deki Kufi Çayı’nda balık ölümleri

Ege Bölgesi’nin en büyük tatlı su gölü Işıklı’yı besleyen ve Menderes Nehri’nin önemli bir kolu olan Küfi Çayı’nda, son günlerde henüz belirlenemeyen nedenle toplu balık ölümleri yaşanıyor.

Vatandaşların büyük şaşkınlıkla izlediği toplu balık ölümleri, aynı zamanda hemen yakınında bulunan tarım alanlarını da tehdit etmeye başladı. Çok sayıda balığın öldüğünü gören vatandaşlar, yaşanan bu durumu yetkililere haber vererek çözüm bulanmasını istedi.

Kufi Çayı’nda, ilaçlama yapılan makinelerin depolarının doldurulduğunu ve temizlendiğini belirten bazı çiftçiler, balıkların dereye atılan ilaç atıklarından dolayı öldüğünü iddia etti. Dere içinde ve kenarında çok sayıda ilaç ambalajı ve atığı bulunması çiftçilerin ‘zirai ilaç atığı’ iddiasını güçlendirirken Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin sulama sezonun açılması ile azalan su miktarından olabileceğini ifade etti.

Tuğlu, Emirhisar, Işıklı, Bucak ve Karamanlı mahallelerinde tarım alanlarını bu su kaynağından sulayan çiftçiler ise, kirliliğin ürünleri etkilemesi endişesini taşıyor.

Kaynak: Yeşilçivril.com