Cankurtaran Yaz Kampı’na katılan kadınlara ilk yardım ve afet farkındalık eğitimi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Cankurtaran Yaz Kampı’na katılan kadınlara ilk...

Cankurtaran Yaz Kampı’na katılan kadınlara ilk yardım ve afet farkındalık eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:33Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:33
Cankurtaran Yaz Kampı’na katılan kadınlara ilk yardım ve afet farkındalık eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin düzenlediği Cankurtaran Yaz Kampı’na katılan kadınlar, ev kazaları ve ilk yardım ile afet farkındalık ve deprem anında bilinçli tahliye eğitimi aldılar.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Cankurtaran Yaz Kampı, Akkonak, Değirmenönü ve Sümer Mahallesi sakini kadınları ağırladı. Programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

 

EĞİTİMLER VERİLDİ

Kamp dahilinde kadınlara Denizli İl Sağlık Müdürlüğünce ev kazaları ve ilk yardım, Denizli AFAD İl Müdürlüğü tarafından da afet farkındalık ve deprem anında bilinçli tahliye eğitimleri verildi. Gün boyu farklı etkinliklerle güzel vakit geçiren kadınlar, yöreye özgü Harmandalı da oynayarak kampın keyfini çıkardı.

“GÖNÜLLERİNCE EĞLENSİNLER İSTEDİK”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, kadınların olduğu her yerin güzelleştiğini söyledi. Değirmenci, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, hanım kardeşlerimizin bir günde olsa günlük rutin faaliyetlerinin dışına çıkarak hem eğitim alsınlar hem de gönüllerince eğlensinler istedik” dedi.

“TOPLUMU YÖNETEN KADINLARIMIZDIR”

Kampta verilen eğitimlerin önemine değinen Değirmenci, “Biz Denizli’deki hanım kardeşlerimize çok güveniyoruz. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak hangi işe başlayacaksak, hangi konuda yenilik yapacaksak mutlaka hanım kardeşlerimizle başladık. Çünkü evi çeviren, evi yöneten, dolayısıyla toplumu yöneten aslında kadınlarımızdır. Kadınlarımız bizim baş tacımız. Onların isteği bizim için her zaman önceliklidir” diye konuştu.