Çanakkale Zaferi’ni kutladık, şehitlerimizi andık – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çanakkale Zaferi’ni kutladık, şehitlerimizi andık

Çanakkale Zaferi’ni kutladık, şehitlerimizi andık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mart 2021 Perşembe - 14:42Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe - 14:47
Çanakkale Zaferi’ni kutladık, şehitlerimizi andık

Denizli’de düzenlenen törenle Çanakkale Zaferi kutlanırken, şehitlerimiz de minnetle ve özlemle yad edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü töreni Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te düzenlendi. Törene Vali Ali Fuat Atik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Atatürk Anıtı’na protokol tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Türkiye Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık'ın konuşmasının ardından Vali Ali Fuat Atik, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Protokol üyeleri, şehit anı odası ve şehit mezarları ile Polis Şehitliği'ni de ziyaret etti. Ziyaret sırasında şehit yakınlarının duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Şehitlik’teki tören, Denizli Müftülüğü tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla sona erdi.