Çameli’de dağ bisikleti ve yürüyüş parkurlarıyla 60 rota – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çameli’de dağ bisikleti ve yürüyüş parkurlarıyla...

Çameli’de dağ bisikleti ve yürüyüş parkurlarıyla 60 rota

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2017 Perşembe - 13:44Güncelleme: 23 Kasım 2017 Perşembe - 13:44
Çameli’de dağ bisikleti ve yürüyüş parkurlarıyla 60 rota

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) hibe desteği sağladığı “Çameli Spor Macera ve Doğa Turizmi Alt Yapı Geliştirme Projesi” kapsamında, 650 kilometre uzunluğunda toplam 60 dağ bisikleti ve yürüyüş parkuru belirlendi.

Kolak Gölü, kanyonları, şelaleleri, dağları ve kamp alanları ile doğa sporlarıyla ilgilenenler için farklı bir bölge olan Çameli, yamaç paraşütü ve dağ bisikleti organizasyonlarıyla da bu sporları yapanların ilgi odağı haline geliyor.

650 KİLOMETRELİK 60 ROTA

Bu kapsamda, Çameli’yi doğa sporları ve yürüyüşleriyle ilgili cazibe merkezi haline getirecek çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Çameli Kaymakamlığı ve Belediyesi, GEKA’nın hibe desteği sağladığı “Çameli Spor Macera ve Doğa Turizmi Alt Yapı Geliştirme Projesi”ni hayata geçiriyor. Yapılan çalışmayla bağımlı ve bağımsız 650 kilometre uzunluğunda yürüyüş rotası belirlendi. Dağ bisikleti ve yürüyüş rotalarının işaretlemesi, işaret levhalarının konulması ve 1.380 kilometrelik rotanın GPS kayıtlarının alınması da tamamlandı.

YENİ YÜRÜYÜŞ ROTALARI DOĞASEVERLERİN KEŞFİNİ BEKLİYOR

Böylece dağ bisikleti ve yürüyüş rotaları ile Ortaca Dalyan-Fethiye rotaları birleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından ilçeye gelen bisikletçi ve doğaseverler, artık rehbere ihtiyaç duymadan tabelalara bakarak gideceği yere ulaşabilecek. Bu proje Marmaris, Dalyan, Ortaca, Dalaman, Fethiye güzargahlarından yola çıkanlar, söz konusu rotaları kullanarak güvenli bir şekilde Çameli ve Kibyra Antik Kenti’ne ulaşabilecek. Toplam 1.380 kilometre olan bu rotaların tamamının GPS kayıtları alındı. Ayrıca Uluslararası işaret sistemi olan Grande Randonnee sistemi ile işaretlendirme ve tabelalandırma çalışmaları bitirildi.

TABİATIN KALBİNE YENİ YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, sporcuların rahat ve güvenli şekilde tabiatın kalbinde yürüyüş yaparak Çameli’ye ulaşabileceklerini belirtti. Yürüyüşlerde rotalı güzergahların tercih edildiğini, bunlardan birisinin Akdeniz’deki Likya Yolu olduğunu ifade eden Arslan, “Ancak yaz aylarında sıcaktan dolayı Likya Yolu'nun yürünmesi söz konusu değil. İlçemizde yaz sıcaklığı 25-30 derece dolaylarında olduğunda dolayı yürüyüş yapmak zor değil. Yaptığımız çalışmayla tematik turizm değeri olan yerleri, doğasal güzellikleri yol güzergahında birleştirip dağcıları, sporcuları, kültür turları yapan insanları bölgeye çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.