Büyükşehirin Zeytinyağı Üretim Tesisi’nde 506 ton zeytin işlendi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin Zeytinyağı Üretim Tesisi’nde 506 ton...

Büyükşehirin Zeytinyağı Üretim Tesisi’nde 506 ton zeytin işlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2024 Salı - 12:45Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı - 12:45
Büyükşehirin Zeytinyağı Üretim Tesisi’nde 506 ton zeytin işlendi

Denizli’nin Bekilli ilçesinde faaliyete geçirilen Zeytinyağı Üretim Tesisi’nde sezon tamamlanırken, 506 ton zeytin işlendiği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsalda üretimi artırmak ve çiftçiye destek vermek amacıyla Kasım 2023’te Beyağaç’ta hizmete alınan Zeytinyağı Üretim Tesisi’nde sezon sona erdi.

2023 yılı sezonu boyunca tesisten 646 üretici faydalanırken, toplamda 506 ton zeytinin işlendiği ve 115 ton da zeytinyağı üretildiği bildirildi.

ÜRETİCİLER TEŞEKKÜR ETTİ

Zeytin üreticisi Sema Duman, Zeytinyağı Üretim Tesisi’nin açılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirterek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Mehmet Tatık ise daha önce zeytinlerini Kale ilçesinde sıktırdıklarını, burada sıra bulamazlar ise Muğla’ya kadar gittiklerini anlatarak, “Karda kışta çok rezil oluyorduk. Bu tesise emeği geçenlerden Allah razı olsun, Osman Zolan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cemil Şipalık da, Zeytinyağı Üretim Tesisi’nin açılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, daha önce ürünlerinin işlenmesi için Karacasu veya Muğla’ya gitmek zorunda kaldıklarını ve bu nedenle çok zorluk çektiklerini belirtti.

“ÇİFTÇİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte tarım ve hayvancılığa güçlü bir şekilde destek vermeye başladıklarını söyledi. Zolan, “Çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya, onları tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü biz üretirsek daha güçlü oluruz” dedi.

“ÜRETİCİLER MASRAFLARDAN KURTULACAK”

Tesisle üreticilerin artık zeytinlerini sıktırmak için şehir dışına gitmek zorunda kalmayacağını, bundan dolayı zaman, işgücü ve diğer masraflarından da kurtulacağını aktaran Zolan, “Çiftçimizin ve üreticimizin mutlu olmasını istiyor, daha fazla üretip daha fazla kazanmasını istiyoruz. İnşallah bu desteklerimiz şehrimizin tarım ve hayvancılık üretimine katkı sağlamaya devam edecek” diye konuştu.