Büyükşehir’in ücretsiz kurslarıyla binlerce kişi sanatla buluştu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’in ücretsiz kurslarıyla binlerce kişi sanatla...

Büyükşehir’in ücretsiz kurslarıyla binlerce kişi sanatla buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2019 Perşembe - 14:24Güncelleme: 23 Mayıs 2019 Perşembe - 14:24
Büyükşehir’in ücretsiz kurslarıyla binlerce kişi sanatla buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 7’de 70’e herkesi sanatla buluşturma amacıyla başlattığı ücretsiz sanat kurslarına, 2018-2019 eğitim yılında 1700 kişi katıldı. Kursiyerler, farklı tarihlerde düzenlenen konserlerle, dinleyicilere keyifli bir anlar yaşattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılında çıkan bir yangın sonucu ağır hasar alan Külahçıoğlu Un Fabrikası’nı restore ettirerek konservatuar olarak kullanmaya başladı. Geçen 15 yıllık süreçte binlerce kişi ücretsiz kurslardan yararlandı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise 1700 kişiye sanat ve musiki eğitimi verildi. Kurslara katılanların yer aldığı konserler ve dinletiler ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Bünyesinde, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Gençlik ve Çocuk Korosu’nu barındıran Büyükşehir Belediye Konservatuarı pek çok önemli organizasyonda Denizlililer ile buluştu.

ENSTRÜMAN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Keman, ud, kanun, klarnet, ney, ritm saz, bağlama, kısa sap bağlama, kaval, kabak kemane, piyano, gitar ve bateri kurslarının yer aldığı konservatuarda 1700 kişi eğitim aldı. Her eğitim döneminde olduğu gibi Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı tarafından verilen ücretsiz kurslara vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

BÜYÜKŞEHİR SANATIN VE SANATÇININ YANINDA

"Denizlimiz, konservatuarımız sayesinde sanat ve müzikle dolu günler geçiriyor" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu tarihi binada genç yaşlı binlerce hemşehrimiz sanatla buluştu ve buluşmaya da devam ediyor. Bizlere güvenip çocuklarını buraya gönderen ve burada aldığı eğitimlerle şehrimizin kültür ve sanatına katkıda bulunan tüm hemşehrilerime ayrıca teşekkür ederim. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya desteğimiz her zaman sürecek" diye konuştu.