Büyükşehirin Kültür Buluşmalarına Yusuf Kaplan konuk oldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin Kültür Buluşmalarına Yusuf Kaplan konuk...

Büyükşehirin Kültür Buluşmalarına Yusuf Kaplan konuk oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2023 Çarşamba - 10:45Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba - 10:45
Büyükşehirin Kültür Buluşmalarına Yusuf Kaplan konuk oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Buluşmalarına, gazeteci-yazar Yusuf Kaplan konuk oldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kültür Buluşmaları, gazeteci-yazar Yusuf Kaplan’ı ağırladı. 6. Kitap Fuarı’nda düzenlediği imza gününde okurlarının kitaplarını imzalayan Kaplan, akşam programında ise “Değişen Dünyada Türkiye'nin Rolü” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Kaplan, dünya tarihinin oluşumunda Osmanlı Devletinin çok önemli rol oynadığını belirtti. Kaplan, “Osmanlı coğrafyasında, Osmanlı’nın hinterlandında 40 küsur devlet var. Yani 77-78 devletin tarihini, ülkenin tarihini ancak Osmanlı tarihini bilirseniz öğrenirsiniz. Ben de Halil İnalcık’ın bu cümlesine nazire yaparak diyorum ki, Osmanlı tarihi bilinmeden dünya tarihi yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Kaplan, söyleşide şunları söyledi:

“En iyi Müslüman’ın İslam’ı en iyi şekilde yaşayan kişi olduğunu vurgulayan Kaplan, şöyle konuştu: “En iyi Müslüman kendine çeki düzen veren, kendisiyle uğraşan kişidir, başkasıyla değil. Biz kendimizle uğraşalım inanın her şey düzelir. Ancak biz kendimizle uğraşmıyoruz, hep başkasıyla uğraşıyoruz. O yüzden Medeniyet Tasavvuru Okulunun mottosu ne biliyor musunuz? Muhteşem. Şikayet etme bir hikaye inşa et.”

ZOLAN’DA KAPLAN’A TEŞEKKÜR

Kültür Buluşmaları etkinliğine katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çağımızın önemli düşünürlerinden yazar Yusuf Kaplan hocamızı Büyükşehirle Kültür Buluşmaları programımızda ağırladık. Ezber bozan düşünceleri ve bilgeliğiyle bizlere ilham veren kıymetli hocamıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından Zolan, günün anısına Kaplan’a üzerinde Denizli Horozu bulunan bir kaide hediye etti.