Büyükşehir’in iftar çadırı iki yıl sonra yeniden kuruldu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’in iftar çadırı iki yıl sonra...

Büyükşehir’in iftar çadırı iki yıl sonra yeniden kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Nisan 2022 Cumartesi - 21:39Güncelleme: 3 Nisan 2022 Pazar - 14:14
Büyükşehir’in iftar çadırı iki yıl sonra yeniden kuruldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulu Camii yanında kurulan iftar çadırı, ramazan ayının ilk gününde çok sayıda kişiyi ağırladı.

İftar programına AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PANDEMİ SEBEBİYLE 2 YIL ARA VERİLDİ

İftar çadırının Büyükşehir Belediyesinin bir klasiği olduğunu dile getiren Zolan, bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Pandemi sebebiyle iftar çadırına iki yıl ara verildiğini kaydeden Zolan, “Uzun yıllardır şehrimizde hayırseverlerimizin, iş insanlarımızın, kurumlarımızın desteğiyle ramazan boyunca burada her gün 5 bin kişilik olmak üzere iftar veriyorduk. Ama pandemi sebebiyle son 2 yıl ara vermek durumunda kaldık. Çok şükür pandemiden yavaş bir şekilde çıkıyoruz ve sonrasında da ramazanımızı eski günlerdeki gibi aynı heyecanla, aynı şevkle yaşamak arzusuyla çadırımızı faaliyete aldık. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Allah’ım kabul eylesin” dedi.

BÜYÜKŞEHİR 70 KİŞİLİK EKİBİYLE KOORDİNE EDİYOR

İftar çadırında her gün bir hayırsever veya kurum tarafından 5 bin kişiye yemek verileceğini söyleyen Zolan, söz konusu hizmetin Denizli Büyükşehir Belediyesinin 70 çalışanı ve koordinasyonuyla sürdürüleceğini belitti. Her yıl olduğu gibi ramazanın ilk gününde çadırdaki iftar sahibi kurumun DTO olduğunu aktaran Zolan, “Sayın vekillerimiz de sağolsunlar bizle, vatandaşlarımızla birlikte. Ramazanın güzel bir şekilde geçmesini, kardeşliğin, dayanışmanın, duaların, ibadetlerin en üst seviyede yaşanmasını temenni ediyorum. Ramazanımız hayırlı mübarek olsun” ifadelerini kullandı.