Büyükşehirin etkinliklerinde 61 bin kişi ağırlandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin etkinliklerinde 61 bin kişi ağırlandı

Büyükşehirin etkinliklerinde 61 bin kişi ağırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mart 2022 Cumartesi - 14:10Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar - 14:23
Büyükşehirin etkinliklerinde 61 bin kişi ağırlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında hizmete açılan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, 2022 yılının ilk iki ayında, düzenlenen farklı etkinliklerde toplam 61 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Mart 2019’da hizmete alınan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yılın ilk 2 ayında düzenlenen tiyatrodan, konsere, müzikalden panele birçok programda binlerce kişinin ağırlandığı belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği Kuaförde Bir Gün, Geç Kalanlar, Tom Dick ve Harry, Bir Delinin Hatıra Defteri, Söz Sende, Kamyon, Kahvede Şenlik Var, 80 Günde Dünya Gezisi, Büyük Gösteri ve Sabırsız Aliş adlı oyunlarını yaklaşık 8 bin kişi izlerken, Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen dünyaca ünlü klasik Cimri’nin kapalı gişe oynadığı kaydedildi.

 

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Sömestr tatilinde çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikte, çizgi film karakteri Niloya ile sevilen çizgi film Harika Kanatlar’ı, minikler ve aileleri beğeniyle takip etti. Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarına da ev sahipliği yapan merkezde ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya Denizlililerle buluştuğu ifade edildi. Öte yandan, bünyesindeki 100 kişilik planetaryumu (gezegen evi) ile de ilgi çeken tesiste, başta öğrenciler olmak üzere 9 bin 500 vatandaş uzayın derinliklerini izleyerek gök cisimleri hakkında bilgi sahibi oldu.

FARKLI ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Akademik programların da düzenlendiği merkezde, 2. Karabağ Savaşı Sonrası Güney Kafkasya'da Jeopolitik Gelişim Paneli’ne Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov konuşmacı olarak katıldı. konser ve anma gecelerine de ev sahipliği yapan bilim, kültür ve sanatın merkezinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Bağlama Atölyesi Konseri ve Barış Manço 23. yıl Anma Konseri düzenlendi. Ayrıca, şubat ayında gerçekleşen Denizli 9. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı’na 4'ü Türk dünyasından olmak üzere 20 aşık katıldı.

MART AYI ÖZAY GÖNLÜM ANMA PROGRAMI İLE BAŞLADI

500, 1000 ve 2000 kişilik dev salonları, nikah salonları, gezegen evi, atölyeleri, seminer salonları ile Denizli'de bilim, kültür ve sanatın merkezi olan tesisi 2022 yılının ilk 2 ayında 61 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Mart ayı etkinliklerine ise “Özay Gönlüm 22. Yılı Anma Programı” ile başlayan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yıl boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağı aktarıldı.