Büyükşehirin deve güreşleri pazar günü yapılacak – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin deve güreşleri pazar günü yapılacak

Büyükşehirin deve güreşleri pazar günü yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ocak 2024 Cuma - 12:19Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma - 12:19
Büyükşehirin deve güreşleri pazar günü yapılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği deve güreşleri, 21 Ocak Pazar günü yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde (Albayrak Meydanı altı) pazar günü yapılacak deve güreşlerinde, Denizli'nin yanı sıra Aydın ve Muğla başta olmak üzere çevre illerden 120 pehlivan deve mücadele edecek.

Deve güreşleri öncesinde ise yarın (Cumartesi) saat 14.00’de kortej yürüyüşü yapılacak. Bayramyeri Meydanı’ndan başlayacak kortej, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı takiben 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda sona erecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ücretsiz gerçekleştirilecek bu özel organizasyona Denizlilileri davet etti. Denizli’deki organizasyonun Türkiye’de tribünden izlenebilen deve güreşi olduğunu belirten Zolan, “Yörük kültürümüzün önemli bir geleneği olan deve güreşlerinin kültürel zenginliklerimizin bir parçası olduğundan hareketle değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Katılımın ücretsiz olacağı bu güzel organizasyon için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Şehrimiz ve çevre illerden tüm güreş severleri Pazar günü Denizli’mize bekliyoruz” dedi.