Büyükşehirin 5 bin kişilik iftar çadırı kuruldu – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirin 5 bin kişilik iftar çadırı...

Büyükşehirin 5 bin kişilik iftar çadırı kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2024 Salı - 09:18Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı - 15:27
Büyükşehirin 5 bin kişilik iftar çadırı kuruldu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği iftar çadırı ramazan ayının ilk gününde çok sayıda vatandaşı ağırladı. Orucunu vatandaşlarla birlikte açan Zolan, yemek dağıtımında da bulundu.

Kayalık Caddesi, Ulu Camii yanında kurulan iftar programına, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.

Her ramazanın ilk günü iftar çadırında hemşehrileriyle bir araya gelen Zolan, burada bir süre yemek dağıtımında bulundu. Ezanın okunmasıyla birlikte Zolan, binlerce vatandaşla birlikte dua edip orucunu açtı.

Zolan burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İftar çadırının Denizli’de uzun yıllardan beri süren bir gelenek olduğunu kaydeden Zolan, “Şükürler olsun Allah’ım tekrar ramazan ayına bizleri kavuşturdu. On bir ayın sultanı ramazan ayını hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün de ilk iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Allah’ım yapmış olduğumuz duaları, ibadetleri kabul ve makbul eylesin” dedi.

Haberin DevamıReklam




iftar çadırında ramazan ayı boyunca her gün 5 bin kişiye iftar vereceklerini anımsatan Zolan, “Her gün hayırseverlerimiz, odalarımız, iş insanlarımız burada sponsor olacak, biz de diğer tüm organizasyonu sağlayacağız” diye konuştu.

Geleneğin 20 yılı aşan süredir devam ettiğini işaret eden Zolan, “İnşallah bu gelenek daha uzun yıllar devam eder. Çünkü burası dayanışmanın en güzel örneklerinden birisi. Allah’ım güçlendirerek devam ettirsin inşallah” ifadelerini kullandı.

Mahalle iftarlarında da vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşacaklarını anlatan Zolan, şunları söyledi:

“Önemli olan insanlarımızla aynı sofrada buluşmak. Aynı mahallenin insanlarının aynı sofrada buluşmasına vesile olarak ramazanın maneviyatını hep birlikte yaşayacağız. Bugün iftar veren DTO Başkanımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Tekrar tüm hemşerilerimizin ramazanını tebrik ediyorum.”